Başkan Civelek; “Çanakkale Zaferi Bir Yurtseverlik Dersidir”

0
51

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajında, Çanakkale Zaferinin, Anadolu insanının yaşamı pahasına emperyalist saldırıya ve işgale karşı milli direnişinin destanı olduğunu vurguladı.

Çanakkale Zaferinin, dünyanın hiç unutmayacağı bir yurtseverlik dersi olduğunu da ifade eden Başkan Civelek; “Çanakkale Savaşlarında sömürge Avustralya’dan, Yeni Zelanda’dan Anzaklar, Fransız, İngiliz binlerce insan yaşamını yitirdi. Bu savaş onların savaşı değildi. Emperyalist çıkarlar uğruna hiç bilmedikleri, hiç görmedikleri topraklarda öldüler. Emperyalist saldırganların bu haksız savaşı Mustafa Kemal Atatürk’ün tahliliyle bir cinayettir. Kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamı olarak Atatürk, millet tehlikeye maruz kalmadıkça, vatan işgale uğramadıkça savaşın bir cinayet olduğunu söylemiştir.

Çanakkale Zaferimizin 98. Yılında, yurt savunması için canları pahasına destan yazan Mustafa Kemal’i, Anadolu’nun bağrından çıkan kahramanları ve vatanımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi şükranla anıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here