Bask Hatay Onursal Başkanı Yılmaz: “Büyükşehirde Taşeron İşçiler Sigortasız Çalıştırılıyor”

0
128

bask açıklama2Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Hatay il Temsilciliği Onursal Başkanı Metin Yılmaz, Hatay Büyük Şehir Belediyesi’nde hala sigortasız ve maaşsız işçi çalıştığını ve bundan Başkan Savaş’ın haberinin olmadığını öne sürdü.

Daha önce de Büyükşehir Belediyesinde emek sömürücülüğü yapıldığını, emekçi taşeron işçilerin maaşsız ve sigortasız çalıştırıldığını kamuoyuyla paylaştıklarını kaydeden Yılmaz; “Bu konu ile ilgili Hatay Büyük Şehir Büyük Şehir Belediye Başkanı Savaş’ı derhal bu olaya el koyması ve bu haksızlığa dur demesi için uyarmıştık. Ama aradan gecen 3 aya rağmen halen işçi kardeşlerimizin sorunları devam etmektedir. İşçi kardeşlerimizin hak mücadelesini o günden bu yana her platforma taşıyarak mücadelemize devam ettik. Hatay Büyük Şehir Belediyesi’ndeki sigortasız ve maaşsız çalışan işçilerin isim listesi elimizde bulunmaktadır. Bu listeyi işçi kardeşlerimizin zarar görmemesi için yayımlamıyoruz. Büyük şehirden bihaber olan Başkan Savaş eğer bu kardeşlerimizin isimlerine ulaşamaz ise biz onunla paylaşmaya hazırız”  dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı samimiyetsizlikle suçlayan Yılmaz; “Aylardan bu yana umut tacirliği yaparak bu kardeşlerimizi sömüren Büyük Şehir Belediyesi yönetimine ve başkanına bunun vebalinin büyük olduğunu hatırlatıp, olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı söylemek istiyoruz. Ayrıca Başkan Savaş’ın, tüm taşeron işçilere ‘Hepinizi çalıştıracağız ve iki yıl içinde sizleri kadroya alacağız’ demesine rağmen birçok gariban işçi kardeşimizi sırf siyasi görüşlerinden dolayı işinden çıkarması sözlerinin ne kadar arkasında durduğunu ve samimiyetini ortaya koymuştur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here