“Başbakan Patriot Gerçeğinin Açıklamalıdır”

0
54

CHP’li Vekil Dudu, Patriotlarla ilgili Başbakan’dan Açıklama İstedi

Patriot füzelerinin ülkemize yerleştirilmesi ile ilgili bir soru önergesi veren ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama isteyen, CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Başbakan patriotlar ile ilgili süreci kamuoyuna net olarak açıklamalıdır” dedi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ve TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Başbakan Erdoğan’ın 6 Kasım 2012 tarihinde yaptığı, “Patriot füzesinin alımı konusunda benim haberimin olması lazım. Sağır duymaz uydurur yaklaşımı var. Bizim NATO’dan bugüne kadar talebimiz olmadı” şeklindeki açıklamaya özellikle değinen Milletvekili Dudu şu açıklamalarda bulundu;

“Patriot füzelerinin gelmesi ve ülkemize yerleştirilmesi önemli bir konudur. Füzelerin Türkiye’den çok İsrail’in savunmasına yönelik olduğu kanaati de toplumumuzda önemli bir kesimin kanaatidir. Böyle nazik ve önemli bir konuda, Başbakanlık gibi devlet yönetiminin en önemli makamının çelişkili ifadelerde bulunması kabul edilebilir bir şey değildir. Sağır duymaz uydurur, benim haberim yok’ diyen Başbakan’ın sözlerinin üzerinden daha 2,5 ay bile geçmedi. Patriotlar şu anda İskenderun’dan Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep’e doğru yola çıktılar. Burada açıkça görülen bir çelişki ve zafiyet var. Başbakan Erdoğan Kamuoyunu bu konuda aydınlatmalıdır.”

Konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesini meclise sunan CHP’li Vekil Mevlüt Dudu, önergesinde şu sorulara yanıt aradı;

“1-Patriot füzelerinin ülkemize yerleştirilmesi talebi ilk olarak NATO’dan mı, yoksa Türkiye’den mi gelmiştir? 2-Patriot füzeleri ile ilgili çalışma hangi tarihte başlamıştır? 3-NATO tarafından gönderildiği söylenen Patriot füzelerinin çalışmaları Başbakanlık makamının bilgisi dışında mı gerçekleşmiştir? 4-Başbakanlık bilgisi dahilinde gelişmiş ise, açıklamalarınız ile gerçekler arasındaki çelişkinin nedeni, ya da nedenleri nelerdir? 5-Ülke yönetiminin en üst ve en sorumluluk isteyen makamının gerçekler ile çelişkili açıklamalarda bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? 6-Devlet-vatandaş ilişkilerinde güven bunalımı olmaması açısından, patriot sürecini kamuoyuna açıklamayı düşünüyor musunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here