Baş Melekler Mihail ve Cebrail İskenderun’da da Anıldı

0
139

Ortodoks camiası tarafından her yıl 8 Kasım’da kutlanan ‘Gökler Ordusunun Önde Gelenleri’ olarak nitelendirilen, Baş Melekler Mihail ve Cebrail’i Anma Günü İskenderun’da da özel bir ayinle gerçekleştirildi.

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde düzenlenen kutsal ayini Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetti. Baş Melekler Mihail ve Cebrail’i anlatan İncil’den bölümlerin okunduğu ayinde hep birlikte dualar edildi.

Allah’ın hizmetinde binlerce melek olduğunu ifade eden Peder Yıldırım, tüm meleklerin başının ise Mihail ve Cebrail olduğunu kaydederek; “8 Kasım, Melekler başı Mihail ve Cebrail’i anma günüdür. Mihail ‘Allah’ı temsil eden, Allah’ın Örneği’ Cebrail ise ‘Allah’ın Gücü-Kuvveti’ olarak bilinen meleklerdir. Ortodoks âlemi, 8 Kasım’da Baş Melekler Mihail ve Cebrail nezdinde bütün melekleri anarlar, bütün kiliselerde bayram yaparlar.

Bugün bizler de melekler başı Mihail ve Cebrail’i anma ayinini İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde icra ettik. Herkese iyi bayramlar diliyorum. Hayatta olan Mihail’lerin isim bayramlarını kutluyorum, vefat edenleri rahmetle anıyorum. Kendim, yönetim kurulu başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve tüm cemaatimiz adına herkesin bayramını bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilen Ayinde, baş melekler Mihail ve Cebrail’in yanı sıra ismi Mihail olan tüm inananlar için de dualar edildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here