“Barış Kelimesini Ağzınıza Almadan Önce Vicdanınızı Sorgulayın”

0
159

serkan topal19CHP’li Vekil Serkan Topal, Mecliste Sert Konuştu!

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, Ak Parti iktidarının icraatlarını, politikalarını, ülkeyi getirdiği durumu eleştirirken, Hatay’da yaşanan huzursuzluklara da değindi.

TBMM’de yaptığı konuşmasında zaman zaman sert çıkışlar yapan Milletvekili Topal, bu ülkede AKP iktidara geldiğinden bu yana sadece son iki ayda onlarca çocuk, yüzlerce sivil yurttaşın öldüğünü, asker ve polislerin şehit olduğunu, ülkenin yarısının adeta tel örgülerle çevrelendiğini savundu.

Gerçek Halinizi Unutmadık

Doğu’da, Güneydoğu’da şehirlerin birer hayalet şehre dönüştürüldüğünü kaydeden Topal; “Eğitim-öğretim faaliyetleri durdu. İnsanlar ölülerini gömemez hale geldi. AKP son iki ayda bu ülkeyi bir cehenneme, bir savaş alanına çevirmeyi başardı. Dış politikada göz boyamaktan, Davos’ta tiyatro oynamaktan başka bir şey yapmayanlar, bugün birer birer tükürdüklerini yalamaya başladı. Daha dün İsrail’e One Minute diyenler, bugün aziz dostumuz diye İsrail’in etrafında dolanmaya başladı. Uluslararası arenada kimin elini sıkarsanız ertesi gün onun sonunu hazırlamak için çalışmaya başladığınızı unutmadık. Hangi halinizin gerçek olduğunu unutmadık. Sayenizde Ortadoğu’da hiçbir inanılırlığımız, hiçbir güvenilirliğimizin kalmadığını unutmadık. Bugün AKP, dünyanın geri kalanıyla tarihsel bağlarının olduğunu söylüyor. Aslında bu söylediklerinde doğruluk payı var. Çünkü Sizler İran’a Reza Sarraf’la, Suriye’ye El-Nusra’yla, Irak’a IŞİD’le, Mısır’a Müslüman Kardeşler’le bağlısınız. Sizin tarihsel bağ dediğiniz şey siyasi çıkarınızdır. Altın ticaretiniz, silah ticaretiniz, mezhepçi siyasetiniz, ayakkabı kutularında sakladığınız halkın paralarıdır!” dedi.

Zekayla Giremediğiniz Yere Tüfekle Mi Gireceksiniz?

İktidarın bütün Ortadoğu’yu savaş alanına çevirdiğini iddia eden Milletvekili Topal; “Bütün Ortadoğu’yu savaş alanına çevirdiğiniz yetmiyormuş gibi, her gün uyandığınızda bugün nerede sorun çıkarsak acaba diye düşünüyorsunuz. Evvelki gün Rus uçağını düşürdünüz, hemen ertesinde bilseydik düşürmezdik diye kıvırmaya başladınız. Dün Musul’a asker yolladınız, ertesi gün tıpış tıpış geri çektiniz! Dış politikada düştüğünüz çukurlar yetmiyormuş gibi şimdi de ODTÜ’ye taktınız. Zekayla giremediğiniz yerlere tankla tüfekle mi gireceksiniz? ODTÜ bu ülkenin üniversitesi değil mi? Neden işgalci gibi davranıyorsunuz Neden kendi üniversitenizi, öğrencinizi, yurttaşınızı düşman belliyorsunuz?

ODTÜ’yü Bırakın Hatay’a Bakın…

Siz ODTÜ’yü bırakın Hatay’a bakın, Kilis’e, Antep’e, Silopiye, Cizre’ye, IŞİD’e bakın. Orada kaybettiğiniz insanlığı göreceksiniz. Emekliye, taşerona, memura, işçiye bakın sorunlarını çözün… Siz ODTÜ’yü bırakın gözünüzün önünde öldürülen Tahir Elçi’nin katledildiği sokağa bakın. Orada bitmiş iktidarınızı göreceksiniz. Ama bizler, ne bu dünyayı kan gölüne çeviren savaş yanlılarının kuru gürültülerine pabuç bırakırız, ne de ezene, sömürene, kan dökene, yetim hakkını çalana meydanı bırakırız. Bizler Mustafa Kemal’in devrimci ruhunu, Mahir’in o dağ yüreğini, Anadolu’nun bağrında harmanlanan bağımsızlık ateşini yüreğinde taşıyan Yaşasın Tam Bağımsız TÜRKİYE diye haykıran Deniz’in çelik iradesini almışız. Ne soyguncuya meydanı bırakırız, ne hırsıza, arsıza bu ülkeyi teslim ederiz. Biz olduğumuz sürece ne sultanlar, ne padişahlar ne de diktatörler bu ülkede rahat yüzü görmeyecekler” şeklinde konuştu.

Huzursuzluğu Yaratan Sizlersiniz

Her dinden, her etnik gruptan insanların kardeşçe yaşadığı Hatay’da ve sınır illerde şimdilerde bir kaygı, endişe, huzursuzluk ve güvensizlik olduğunu kaydeden Vekil Topal; “Bunu yaratan sizlersiniz. Yanlış dış politikanız yüzünden bu hallere geldi. Acil bir şekilde barışa endeksli bir dış politika uygulamak zorundasınız. Sorun yok mu diyorsunuz! O zaman gelin araştırma komisyonu kuralım. Hodri meydan… Boğazına kadar yolsuzluğa bulaşan siyasilerinizden, devletin ve milletin parasını çocuklarının vakıflarına peşkeş çekenlerden,    savaş çığırtkanlığıyla binlerce insanın ölümüne neden olan kişilerden hesap sorulmayacak mı sanıyorsunuz? Darda kalmışların, yetimin parasının hesabı sizden sorulmayacak mı sanıyorsunuz? Sokak ortasında tekmelerle katlettiklerinizin hesabı sizden sorulmayacak mı sanıyorsunuz? Bunları intikam duygusuyla değil. Aksine adalet duygusuyla soracağız… Yitirdiğimiz askerlerimizin, kan gölüne dönen bir coğrafyanın birbirine düşman haline getirilmiş insanlarımızın dili, dini, ırkı ve inancından ötürü sokak ortasında yine kardeşi, komşusu, arkadaşı tarafından linç edilmesinin zeminini de hazırlayan sizlersiniz…

Bu yüzden, barış kelimesini ağzınıza almadan önce, Ellerinizi Temizleyip, vicdanınızı sorgulayacaksınız, Ondan sonra bu kürsüde, barıştan dem vuracaksınız! Bizler makamlar ve mevkiler için değil, ülkemiz için, vatanımız için, halkımız için, barış için çalışacağız. Bu ülkeye özgürlüğü, barışı, hakkı, hukuku getirene kadar çalışacağız. Seçim kazananlar, tarihin şaşmaz defterine her şeyin kaydedildiğini aklından çıkarmasın. Çünkü Biz unutmadık, unutturmayacağız. Türkiye de, Ortadoğu’da ve Dünyada Barışı haykıracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here