Baran Özkazanç, Fenerbahçe Beko’nun Kampına Katılacak

0
319

Güney Akademiden Büyük Başarı

Kulüp Oyuncusu Baran Özkazanç, Fenerbahçe Beko’nun Kampına Katılacak

2008 yılından bu yana Hatay Basketbolunda büyük başarılara imza atan ve birçok İskenderunlu yeteneği ülke basketboluna kazandıran Güney Akademi Spor Kulübü’nün 2008 doğumlu oyuncusu Baran Özkazanç, ülkemiz basketbolunun devlerinden Fenerbahçe Beko’nun 15 Haziran’da İstanbul’da düzenlenen altyapı seçmelerinde başarılı olarak yaz kampına davet edildi. 15 Temmuz’da İstanbul’a giderek Fenerbahçe kampına katılacak olan Baran Özkazanç, ailesinin, kulübünün ve İskenderun’un gururu oldu.

Bu sezon U16 Erkekler, U12 Erkekler, U11 Erkekler ve U10 Kızlar olmak üzere 4 kategoride Hatay Şampiyonu ve U14 Erkekler kategorisinde de Hatay 2’cisi olarak rekor tazeleyen Güney Akademi Spor Kulübü, takımlar bazındaki başarılarının yanında hemen-hemen her yıl bir oyuncusunu da ülke basketbolunun altyapılarına transfer ederek başarı çizgisini her yıl üst seviyeye çıkarıyor.

Bu bağlamda Kulübün 2008 doğumlu oyuncusu Baran Özkazanç, ülkemiz basketbolunun devlerinden Fenerbahçe Beko’nun kampına katılmaya hak kazandı.

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Kulüp baş antrenörü Nebil Özdemir; “Öncelikle Baran’ı azminden dolayı, ailesini de Baran’ı her koşulda antrenmanlara düzenli olarak getirip götürdüğü için tebrik ediyorum. 2014 yılından bu yana yaz-kış demeden çalışıyor, bu seviyeye gelmeyi gerçekten hak etti. Geçen sezon da katıldığı seçmelerde Türk Telekom ve Bahçeşehir Red Dragons altyapılarına seçilmiş yine yaz kamplarına davet edilmişti.

Kendisine Fenerbahçe Beko yaz kampında başarılar diliyorum. Orada da başarılı olacağından zerre şüphemiz yok. Antrenör ekibimizi de Baran’ın ve diğer sporcularımızın seviyesini yükseltme konusunda özverili çalışmalarından dolayı yürekten kutluyorum” dedi.

İskenderun’da yeni yıldızlar yetiştirmeye devam edeceklerinin de altını çizen Özdemir; “Kulübümüzden bugüne kadar ulusal takımlarımızın altyapısına ve Milli Takım altyapılarına birçok oyuncumuz seçildi. En son geçtiğimiz yıl 2007 doğumlu oyuncumuz Ali Arda Yücel Banvit’e transfer olmuştu ve yeni takımında geçtiğimiz sezon üst düzey bir performans sergiledi.

Sonuç olarak İskenderunlu yetenekleri keşfedip, hayatlarına dokunabiliyorsak, onların seviyelerini ülke basketbolu seviyesine çıkarabiliyorsak ne mutlu bize. Bugüne kadar İskenderun ve Hatay Basketboluna çok şey kattık, Allah bizlere güç verdikçe katmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here