Bakanlardan Antakya Belediye Başkanı Savaş’a Ziyaret

0
58

bakanlar antakya1Bakan Ergün; “Kültürel ve Ticari Gelişim Yerel Yönetimin En Önemli Görevidir!”

Bir dizi açılış, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere hafta sonu kentimizde bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, birlikte Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’le birlikte Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, protokol üyeleri ve partililer yer aldı.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, gerçekleşen ziyarette konuklarına Antakya’nın tarih, kültür ve medeniyet zenginliğinden bahsetti. 4,5 yılı aşkın bir süredir Antakya’da belediye tarafından gerçekleştirilen hizmetler hakkında da bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Savaş, Antakya’yı doğusuyla, batısıyla, ortasından geçen Asi Nehri’yle bir bütün olarak ele aldıklarını, eski Antakya’nın bulunduğu Doğu yakasında tarihi ve kültürü ön plana çıkardıklarını, yeni gelişen Batı yakasını ise alt ve üst yapısıyla geleceğe hazırlamak için birçok hizmet ürettiklerini belirtti.

bakanlar antakya2

Ziyaret sırasında konuk şeref defterini de imzalayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Antakya’da bulunmaktan mutlu olduğuna işaret eden Bakan Ergün; “Daha önce İris Hanım ve Mehmet Bey’in hizmet dönemlerinde Antakya’yı iki kez ziyaret etmiştim. Bu, Antakya Belediyesine üçüncü ziyaretim. Daha önce Belediye Başkanlığı görevinde bulunan biri olarak yerel yönetimin çok zevkli bir iş olduğunu belirtmek istiyorum. İnsanlara doğrudan doğruya, topluma doğrudan doğruya dokunan, hizmet eden bir iş!

Belediye Başkanlığınızda aldığınız kararlar bir şehri ya çok güzel, ya çok köyü yapar. Şehrin fiziksel gelişimiyle birlikte, o kentte ekonomik, sosyal, kültürel, ticari ve sanayi gelişimine önem verilmesi, yerel yönetimin en önemli görevidir. Katılım kanallarını açmak, vatandaşın şehrin yönetimine katkı yapmasını sağlamak çok önemlidir. Antakya’da bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Sayın Belediye Başkanımızı başarılı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here