Bakan Selçuk, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı Ziyaret Etti

0
192

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı Ziyaret Etti
“Çocuklarımızın Geleceğe Daha Umutlu Olarak Bakmalarını Sağlamak Vazifemizdir

Geçtiğimiz hafta sonu ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret ederek, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.

Gerçekleşen ziyarette Hatay’ın, eğitim için gerekli ihtiyaçları ve eğitimin çok yönlü değerlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ziyaretinde, Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İl Jandarma Komutanı J.  Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan,  İlçe Milli Eğitim Müdürleri bulundu.

Bakan Selçuk ve Vali Doğan, toplantı ve ilimize yapılan ziyarete ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Vali Rahmi Doğan konuşmasında; “Bugün Hatay’da Milli Eğitim Bakanımızı ağırlıyoruz. Hatay’da zatı hallerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Tabi Hatay kritik ve stratejik bir il, 2011 yılında başlayan Suriye krizi sebebiyle bir takım sorunlar yaşadık ancak Sayın Bakanımızın destekleriyle Hatay olarak bu sorunları geçen yıl aştık. İnşallah bu yıl ki yapılacak yatırımlarla da bunları tamamlamış olacağız.

Bizim çocuklarımız Suriyeli çocuklarla birlikte aynı sınıflarda eğitim öğretim görüyorlar. Bu çocukları geleceğe hazırlıyoruz, teknik donanım anlamında, bina anlamında yapılması gereken ne varsa bunların tamamını Bakanlık olarak Valilik olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Amacımız eğitimde kaliteyi arttırmak, çocuklarımıza nitelikli bir eğitim sunabilmek. Bugünkü teşriflerinden dolayı Sayın Bakanımıza tekrar şükranlarımı sunuyorum. Biraz sonra ilimizin eğitim ile ilgili durumunu yapacağımız toplantıda kendilerine arz edeceğiz ve yine ilimiz için yapılması gereken yatırımların yapılması konusunda da desteklerini arz edeceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuşmasında; “Hatay’da yapılacak bütün eğitim faaliyetlerinin, sadece eğitim alt yapısı bakımından değil, aynı zamanda eğitimin kalitesinin yükselmesine de hizmet etmesi meselesidir. Bu nedenle ilçeler dahil olmak üzere bütün Hatay’da eğitim meselesini yükseltmek ve çocuklarımızın geleceğe daha umutlu olarak bakması konusunda gereken her türlü tedbiri almak vazifemizdir. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu anlamda dersimizi çalışıyoruz, ödevlerimizi yapıyoruz ve daha da başarılı olabilmek için de yerinde gözlemler yaparak, istişarelerde bulunarak bir takım çalışmaları önemsiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here