Bakan Ergin; “İskenderun Geleceğe Güvenle Bakan Yer Olacak!”

0
78

ergin-igc1Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sıfatıyla İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nde basın mensupları ile bir araya geldi…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak dün İskenderun’da bir dizi seçim çalışması yürüten Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nde de basın mensupları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde hedeflerini anlatan Aday Ergin, İskenderun’un adıyla anılan bir üniversite sözü verdi.

Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, İskenderun İlçe Yönetimi ve İskenderun Belediye Başkan Aday Adayları ile birlikte Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sadullah Ergin, başkan olması halinde yapacağı çalışmalardan söz ederken, ülke ve il genelinde yaptıkları çalışmaları da anlattı.

ergin-igc2

Amanos Tüneli Projesi Yılın İlk Bölümünde Tamamlanacak

Ak Parti iktidarıyla 11 yıldan bu yana ülke genelinde olduğu gibi ilimizin de değiştiğini ve geliştiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ergin; “Hatay bizimle birlikte ilkleri ve enleri kazandı. Körfez Savaşı sonrası ilimiz körfez aktivitesini kaybetti, sosyo ve ekonomi çöküntü yaşadı ama şimdi öyle değil! İskenderun Limanı, özelleştirilmesinin ardından ilimize ve ülkemize ilave katma değer kazandırıyor. İskenderun ve çevre ilçelerde sanayi yatırımı yapacak yer yok. Dörtyol ve Erzin ilçemizde narenciye bölgemizdir. Oranın o konumunu korumak istiyoruz.

Bu nedenle Amanos Tüneli projesini hazırladık. İskenderun ve çevresinin doğuya doğru genişlemesine açılacak kapıdır. Şubat veya Mart ayında projesi tamamlanmış olacak. Şuanda güzergah ve teknik çalışmalar devam ediyor. 30 km duble yol ile doğuya interland edinme imkanı olacak. Bu projeden çevre illerde çok memnun olmaktalar. Bu proje ile sanayi ve tarım bölgeleri ayrılacak. İskenderun Hatay’ın kalbi olacak! Kısaca İskenderun geleceğe güvenle bakan yer olacak. Son derece devasa ve çok önemli bir projedir” dedi.

ergin-igc3

İskenderun Kendi Adıyla Üniversiteyi Hak Ediyor

Yerel seçimler sonunda Hatay’ın yeni bir oluşum içerisine girdiğini de söyleyen Ergin; “Bunun için de temelin ve çatının çakılması için 100 gün var. İlk düğmenin doğru iliklenmesi gerekir. Doğru olursa kalkınması da doğru olur. Benim hedefim Hatay’ı ülkemizde ilk beş vilayet arasına koymaktır. Bunun için karşınızdayım. Hedef büyük ama erişilmez değil. Ayrıca, İskenderun kendi adıyla anılan bir üniversiteyi hak ediyor. Bunun sözünü veriyorum. Yapamayacağımız şeyin sözünü vermeyiz, sözünü verdiğimizi de yaptık” diye konuştu. Başkan Adayı Ergin, seçilmesi halinde Hatay’ı yönetirken İskenderun’da da merkez kuracağının da altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here