Bakan Ergin; “Genel Af Yok”

0
70

sadullah ergin16Adalet Bakanı Sadullah Ergin, genel afla ilgili kendisine sorulan soruları yanıtlarken, genel af konusunda bakanlığında böyle bir çalışması olmadığını bildirdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tutuklu milletvekillerinin durumuna da değinerek, 30 Mart’a kadar genel af çalışması olmadığını vurguladı. MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın durumuyla ilgili de konuşan Bakan Ergin; “Tahliye kararı veren mahkemelerdir. Bizim bu yönde tasarruf hakkımız yok. Sayın Alan da bildiğimiz kadarıyla Anayasa Mahkemesine başvurdu. Çıkacak sonuca göre ilgili mahkeme değerlendirecektir” dedi.

Soruları cevaplayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çorlu’da 520 dekar arazinin kamulaştırıldığını ve ceza infaz kurumu kampusu düşündüklerini ifade etti. Cezaevlerinin günün imkanlarına göre modernleşmesi açısından bu yatırımlara ihtiyaç olduğunu dile getiren Bakan Ergin, gelinen bölgeye sıkıntı değil sosyo-ekonomik tesisler olduğunu kaydetti. Bakan Ergin, 2014 yılı bütçe görüşmeleri ile ilgili de yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;

“2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam edildi. Altıncı turda; Adalet Bakanlığı, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri Işyurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bütçe ve kesin hesapları görüşüldü. Yapılan oylama ile bütçeler kabul edildi.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here