Bahçeşehir’de Dünya Vatandaşlığı Anlatıldı

0
112

Bahçeşehir Koleji Hatay Kampusunda, Hatay’da görev yapan anasınıfı ve ilkokul öğretmenlerine “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Doğrultusunda Dünya Vatandaşlığı Program Uygulamaları”nın anlatıldığı seminer düzenlendi.

Eski Devlet Bakanı Burhan Kara, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı-Birleşmiş Milletler Eğitim Araştırma Enstitüsü Türkiye Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Genel Müdürü Özlem Dağ ve Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş’in katılımıyla gerçekleşen seminer Bahçeşehir Koleji öğrencisi absolut kulak olan görme engelli Deniz Örak’ın piyano dinletisi ile başladı.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ yaptığı konuşmada öğretmenlere seslenerek; “Dünyada yaşayan tüm sorunların çözümü eğitimde. Huzurlu, ferah bir gelecek ancak kültürünü tanıyan, farklı kültürlerle zenginleşmesini bilen, bilgili bireylerden oluşan toplumlarla mümkün” dedi.

Dağ konuşmasının ardından Sürdürülebilir Gelecek İçin Yetenekli Kalemler Yarışması’nda mektup alanında yazdığı mektupla Türkiye 3. Olan Hatay Kampusu 4. Sınıf öğrencisi Ada Aslan’a ödülünü takdim ederek, kendisini tebrik etti.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz yaptığı sunumda Sürdülebilir Kalkınmanın tarihini ve 2030 kalkınma gündeminin detaylarını öğretmenler ile paylaştı.

Seminerde söz alan Enver Yücel birlikte yaşama kültürü eğitime vurgu yaparak; “Eğitimde sürdürülebilir başarı, yenilikçi eğitim modelleri bizi en iyi şekilde tanımlıyor. Tüm bu unsurların hedefi ve birleştirici gücü ise öğretmenlerimiz. Eğitimde yaratılan farkın öncüleri ve ortakları olarak her öğretmen bir eğitim lideridir” dedi.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerinin geleceğe daha iyi bir dünya bırakabilmek adına 17 hedef oluşturduğunu belirtti. Bahçeşehir Kolejleri olarak öğrencileri dünya vatandaşlığı programı ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile yetiştirecek şekilde planlamalar yaptıklarını ifade eden Hale Güneş, öğretmenlere dünya vatandaşlığı programının teoride bilinen fakat uygulama kısmında zorlanılan kısımları ilgili detaylı bilgi aktardı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here