Babalar Günü Kutlu Olsun!

0
131

babalar günü1Evlatların babalarına duydukları sevgi, milyonlarca kalbin bir arada attığı özel bir gün olan “Babalar Günü”nde yani yarın yeniden ifadesini bulacak. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Babalar Günü bu Pazar kutlanacak.

Hiç kuşkusuz, hepimiz babalarımıza çok şey borçluyuz. Sevgilerini çok farklı biçimde gösteren babalarımız, yaşamımıza kol kanat geren, neşemizin, üzüntümüzün sessiz tanıklarıdır ve onlar çocuklarını çok farklı severler.

Yarın, yaşamımızın en önemli insanının, babalarımızın günü… Hayatını çocuklarına adayan babalar, bir demet çiçekle, bir öpücükle de olsa hatırlanmayı bekliyor. Bu Pazar siz de küçük bir hediyeyle ama en iyisi bir kucak sevgiyle babanıza gidin!

Babalar Günü Tarihçesi

Babalar Günü, babaların onuruna kutlanan ve pek çok ülkede her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan özel bir gündür. Bir Amerikan iç savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd’un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910’da Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar’ının “Babalar Günü” olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır.

Bu özel gün nedeniyle İskenderun’da yaşayan Türk Anneler Derneği Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Nora Kara “Babalar Günü” nedeniyle gazetemize bir şiir gönderdi. Bu şiiri tüm Babalara armağan ediyoruz…

BABALAR GÜNÜ

Bugün babalar günü,

Gönlümüzün düğünü,

Gelin hep birlikte

Kutlayalım bu günü

Çocuklarla birlikte.

Hep yolunu gözleriz,

Bir azıcık geç kalsan

Üzülerek özleriz.

Evimizin direği

Gönüller meleğisin,

Bizi güçlendiriyor

Senin sıcak nefesin

Balımız her şeyimiz,

Seni çok seviyoruz.

Tanrıya hep yalvarıp

Bağışlasın diyoruz…

İskenderunlu Nora Kara

Türk Anneler Derneği Yönetim Kurulundan

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here