Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Kutsal Ayine Anıldı

0
142

Hatay’da St. Pierre Bayramı Kutlamaları

Farklı inançların ve kültürlerin karşılıklı saygı ve hoşgörü içerisinde yaşandığı Hatay’da, her yıl geleneksel olarak kutlanan Aziz Petrus (Saint Pierre) ve Pavlus Bayramı, bu yılda Coronavirüs dolayısıyla kısıtlı katılımlarla gerçekleştirildi. Antakya Aziz Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesindeki ayin renkli görüntülere sahne oldu. Antakya Rum Ortodoks Kilisesi ruhani liderleri Dimitri Doğum ve Jan Dellüler’in yanı sıra İskenderun, Samandağ, Altınözü ve Mersin’den gelen din adamları da bu kutsal ayine katıldı.

Aziz Petrus ve Aziz Pavlus, Hatay Antakya’da Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilen kutsal ayinle anıldı. Kutsal ayin, Coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirildi.

Kutlamalar kapsamında, Antakya Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayine, Antakya Kilisesi Pederleri Dimitri Doğum ile Jan Dellüler’in yanı sıra İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Yusuf Nicholas Papasoğlu, Altınözü Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi Pederleri Cebrail Kuşoğlu ile Abdullah Papasoğlu, Altınözü Tokaçlı Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Mihail Papas ile Antakya Katolik Kilisesi Pederi Domenice Bertogli katıldı.

Kutsal ayinde ilahiler ve İncil’den bölümler okundu. Yeni tip Coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen ayinde dualar edilirken, cemaat üyeleri mum yakıp dileklerde de bulundular.

Antakya Aziz Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki özel ayinde ayrıca barış duaları edildi ve tüm azizler de anıldı. Ayin sonrasında ise kilise bahçesinde cemaatin katılımı ile bir kokteyl düzenlendi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here