Avukat Bülent Akbay’dan İki Eski Bakan Hakkında Suç Duyurusu

0
927

bulent-akbay1İskenderun’dan Av. Bülent Akbay ile Haydar Gökpınar, Adalet Bakını Sadullah Ergin, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve MEB Özel Kalem Müdürü Pınar Cengiz hakkında görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Av. Bülent Akbay Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve MEB Özel Kalem Müdürü Pınar Cengiz ile ilgili iki ayrı dava dosyası hazırlayarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim ettiklerini söyledi.

Av. Bülent Akbay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, Anayasa değişikliğinin ardından HSYK’nun oluşturulmasına yönelik seçim sürecinin başladığını belirterek; “Şu anda tüm adliyelerde hakimler ve savcıların günlük konuşması, bakanlığın listesine yönelik tartışmalardan ibaret. Bir bakanlık listesi dolaşıyor, bu bakanlık listesi de Adalet Bakanlığının bürokratlarından oluşuyor. Hem rekabet açısından haksız rekabet imkanları doğuyor, hem de bakanlığın bir liste oluşturması ciddi bir suç. Ama hepsinden önemlisi Türk yargı sistemi ciddi bir tahribatla karşı karşıya” dedi.

Türk yargı sisteminde hakimler ve savcıların her gün bir suça yönelik bakanlık tarafından karşılaştıkları baskı nedeniyle işlem yapamaz ve kendilerine dair saygınlığı yitirmeyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Av. Akbay; “Böyle bir sürecin hukuksal takibinin yapılması gerektiği kanaatindeyim. Türkiye’de yargıya olan inancın sarsılmasına yol açan bir eyleme sebebiyet verdiği için Adalet Bakanının yargılanması kanaatindeyim bu nedenle Yargıtay Başsavcılığına, bakanın bu eylemiyle ilgili suç duyurusunda bulundum” şeklinde konuştu.

Av. Bülent Akbay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile MEB Özel Kalem Müdürü Pınar Cengiz’in oğlunu yerleştirmek maksadıyla, Orta Öğrenim Yerleştirme sınavları sonuçlarına göre öğrenci yerleştirmede kendilerine menfaat sağlayacak şekilde yakınlarına ve haber verdikleri bazı kesimleri prosedürde olmayan ek kontenjan açıp duyurmayarak, okullara yerleştirmelerine sebebiyet verdikleri iddiasıyla görevlerini açıkça kötüye kullandıklarını savundu.

ergin-cubukcu1

Bakan Nimet Çubukçu ile Özel kalem müdürünün görevlerini açıkça kötüye kullandıklarının altını çizen Av. Akbay şunları kaydetti: “400-450 puan alan söz konusu okullara yerleştirilemezken, 200-210 puanla rüyalarında dahi o okulları görmeyecek çocukları sırf belli kesimlere yakın oldukları için okullara yerleştirdiler. Sadece web sayfasından bunu duyurarak suçu gizlemeye çalıştılar. Bununda cezalandırılması gerektiğine inanıyorum. Artık Türkiye’de mevcut hükümetin icrasında söz sahibi olanların her hangi bir sınır tanımaksızın, çeşitli uygulamaları başlatmaları açıkça haksız ve adaletsiz bir icraat dönemine geçmiş olmalarından dolayı rahatsızım, suç duyurusunu bu nedenle yaptım.”

Av. Akbay, Yargıtay Başsavcılığının bu konuda inceleme başlatması halinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Özel Kalem Müdürünün cezalandırılacaklarını da düşündüğünü ifade etti.

Uygulamadan mağdur olan öğrencilerin açacakları iptal davalarıyla belki tekrar haklarını kazanabileceklerini de sözlerine ekleyen Av. Akbay; “Çocuklarımızın hayallerini çalan, geleceğiyle oynayan, hakkını yiyen böyle bir uygulamaya karşı kanunların cezasız bırakmaması gerektiğini düşünüyorum. Her iki suç duyurusunu bakanlarla görevleriyle ilgili olduğu için Yargıtay Başsavcılığına gönderdik, soruşturma neticesinde dava açılmasına karar verilir ise Anayasa Mahkemesine yüce divan sıfatıyla bakanları yargılamak üzere Yargıtay başsavcılığı dava açacak. Bu aynı zamanda iki bakanın yüce divanda yargılanma sürecinin de ilk adımı” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here