Avrupalı Öğrenciler Özel İkem Kolejinde

0
80

ikem koleji20İskenderun Özel İKEM Koleji, Avrupa Birliği Bakanlığının projesi kapsamında Türkiye’ye İtalya, Hollanda, Romanya, Litvanya ve Hırvatistan’dan gelen toplam 36 öğrenciyi okul kampusunda ağırladı. Hatay’ın barış ve hoşgörü şehri olduğunu dünyaya duyurmak için gelen öğrenciler İskenderun’da eğitimin simgesi olan Özel İKEM Kolejini ziyaret etti.

Kampusa Hayran Kaldılar

Okul yetkilileri tarafından karşılanan misafir öğrenciler İKEM Kolejinin deniz manzaralı yemekhanesinde yenilen öğle yemeğinin ardından sınıfları, konferans salonlarını, Bilim ve Sanat Sokağı’nı, satranç sınıfını, fotoğraf stüdyosunu, dans ve drama salonunu, ses kayıt salonunu, bilim müzesini, kütüphaneyi, İKEMspor merkezini, beyin sporları merkezini, ahşap, mozaik ve seramik atölyelerini gezdiler.

ikem koleji21

Arkeoloji Müzesi gezisi öncesinde Özel İKEM Kolejindeki mozaik atölyesinde ilk kez çalışma yapan öğrenciler; mozaik yapımının çok keyifli, dikkat ve sabır gerektiren bir faaliyet olduğunu belirttiler. Geldikleri ülkelerde bu donanıma sahip bir okul görmediklerini ve İskenderunlu öğrencilerin çok şanslı olduğunu söylediler. Mozaik çalışmalarını tamamlayan öğrenciler, çalışmalarını ülkelerine dönerken yanlarında götüreceklerini söylediler.

ikem koleji22

Avrupa Birliği Projesi kapsamında ülkemize gelen öğrenciler Hatay’a geliş amaçlarının farklı kültürlerden ve inançlardan olan insanların barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamında yaşayabildiklerini dünyaya duyurmak olduğunu belirttiler. Hatay’ı tanıtarak bölgede turizme destek vermek istediklerini de ekleyen öğrenciler İskenderun’da özel bir okul olan İKEM Kolejinin uluslararası standartlarda, kaliteli ve özenli bir okul olduğunu ve bölgeye gelen herkesin görmesi gereken bir değer olduğunu söylediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here