ATSO ve ABİGEM İşbirliğinde ‘Girişimcilik Eğitimi’ Düzenlendi

0
95

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve ABİGEM işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı önceki gün Hatay ABİGEM Eğitim Salonunda başladı. Eğitimin açılışına ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve KOSGEB Hatay Hizmet Merkez Müdürü Seracettin Özcan katıldı.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlama amacını taşıdığını belirterek girişimcilik eğitimlerinin öncelikli hedefleri arasında kadınların iş hayatında daha fazla yer edinmesi ve işlerini geliştirmelerinin olduğuna değindi. Çinçin, ATSO’nun bir parçası olan Hatay ABİGEM aracılığı ve KOSGEB ile kendi işini kurup geliştirmek isteyen kadınların yanı sıra bir iş fikri olup iş kurmak isteyen kadınlara ve diğer girişimcilere de yol göstermek için ATSO olarak çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

KOSGEB Hatay hizmet merkez müdürü Seracettin Özcan da kendi işini kurmak isteyen bayan ve bay girişimci adaylarının, bu eğitim sonrasında alacakları sertifika ve hazırlayacakları iş planları ile işlerini kurmak için KOSGEB’den 30.000 TL’ye kadar hibe ve 70.000 TL’ye kadar faizsiz ve 2 yıl ödemesiz kredi desteğinden faydalanabileceklerini söyleyerek katılımcıların sorularını yanıtladı.

Girişimcilik eğitimi 17 Aralık-4 Ocak 2013 tarihleri arasında Hatay ABİGEM Direktörü Bülent Yüce tarafından, ABİGEM eğitimi salonunda verilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here