ATSO Heyeti Yangın Bölgesinde

0
30

Çinçin; “Bölgenin Tekrar Yeşile Kavuşması İçin Büyük Bir Kampanya Başlatacağız”

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Meclis Başkanvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ve beraberindeki heyet Hatay’da dört gün aralıksız süren yangın bölgesini yerinde incelemek ve görevlilere destek vermek üzere kriz yönetim merkezini ziyaret etti.

ATSO heyeti kriz merkezinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay ve Dizi-Sinema oyuncusu Uğur Aslan ile bir araya geldi.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin burada yaptığı açıklamada; “Öncelikle büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin bizzat koordine ettiği, Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın ve Hatay Milletvekillerimizin bir an bile yalnız bırakmadıkları, söndürme çalışmalarında itfaiye ve orman teşkilatlarımıza bizlerde destek amaçlı üzüntümüzü paylaşmaya geldik.

Asıl bizim görevimiz STK’lar olarak yangın söndükten sonra başlıyor. Tekrar o alanın ağaçlandırılması çok önemli. Yangınla ilgili herhangi bir şaibenin oluşmaması için yanan orman bölgesi, alanı dışında kullanılmaması gerekir. Bunun için Hatay’ın tekrar yeşile kavuşması için büyük bir kampanya başlatacağız” ifadelerine yer verdi.

ATSO Meclis Başkanvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan da yaptığı açıklamada, “Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Hatay olarak çok acı günlerden birsini yaşıyoruz. Bir felaketler yumağı yaşıyoruz. Yanı başımızda savaşlar, patlamalar, terör, tüm bunlarla beraber günler süren bir orman yangını ile karşı karşıya kaldık. Elbette üzücü bir durum. Acımızı hafifleten tek şey can kaybı olmaması. Tabi yangın neden çıktı, ihmal var mıydı, olayın arkasında başka nedenler aramanın zamanı değil. ATSO çatısı altında bu acımızı dindirmeye çalışan emekçilerimize destek vermeye geldik. Umuyoruz ki yangın tamamen söndürülür, tekrar alevlenmez ve birlik içerisinde, huzur, barış kenti, turizm şehri Hatay hak ettiği konuma ulaşır” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here