Atletizm Türkiye Birincisi Helvacı’dan Güven’e Ziyaret

0
406

spor-atletizm1HBB Atletizm Takımı Kulüp Sporcusu Muhammed Mustafa Helvacı, 13-14 Haziran tarihlerinde Trabzon’da gerçekleştirilen “Türkiye Yıldızlar Atletizm Şampiyonası”nda birinci oldu. Helvacı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven’i ziyaret ederek başarısını paylaştı.

Türkiye’nin her köşesinden 120 sporcunun katılım gösterdiği şampiyonaya, 800 metre koşusunda 1.55 dereceyle Hatay’a altın madalya getiren 1998 Hatay doğumlu Muhammed Mustafa Helvacı, Hatay’ın gurur kaynağı oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven’i ziyaret ederek bu başarısını paylaşan Helvacı, Güven ile hoş bir sohbet etti. Başkan Vekili Güven genç sporcuyla yakından ilgilendi.

Hatay Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Radyo Televizyon Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Helvacı, 7 yıldır çok severek bu sporu yaptığını ve üniversite olarak Beden Eğitimi Bölümünü okumak istediğini söyledi.

spor-atletizm (1)

HBB olarak, spora ve sporcuya ne kadar önem verdiklerinin altını çizen Başkan Vekili Güven; “Sizin gibi başarı sahibi gençler bizleri çok mutlu ediyor. Hatay’ın bu başarısı tüm Türkiye’de ses getirecek. Biz HBB olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olacağız” dedi. Güven, Türkiye Şampiyonumuza tablet hediye ederek tebriklerini de sundu.

Bu arada Erzurum’da gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonası Yıldızlar Milli takım kampına da katılacak olan Helvacı, bu uluslararası şampiyonada ülkemizi temsil edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here