Atık Pil Toplama Yarışması Sonuçlandı

0
364

İskenderun Belediyesi, diğer ilçe belediyeleri ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve ithalatçıları Derneği iktisadi işletmesi (TAP) tarafından Hatay genelindeki okullarda düzenlenen Atık Pil Toplama yarışması sonuçlandı.

Yarışmada İskenderun’dan Fevzi Çakmak İlkokulu 2. , Şükrü Kanatlı ilkokulu ise 3. olarak dereceye girdi. İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı çevre birimi yetkilileri ise İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil adına dereye giren okulları ziyaret ederek ödüllülerini takdim ettiler.

Düzenlenen bu tür yarışma ve etkinliklerin çevre duyarlılığı konusunda önemini vurgulayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise; “Çevre için en büyük tehlikelerden birisi pil konusudur. Yıllardır tüm kurumlarımızda etkinlik ve çalışmalar yapılmıştır. Belediyemiz tarafından da kurumlarımıza atık pillerin toplanması amacıyla atık pil kutuları gönderilmiştir. Atık pillerin toprağı verimsiz hale getirdiği gibi sağlık anlamında da tehdit edici unsurları olduğu gibi birçok rahatsızlığa da sebebiyet verdiği bilinmektedir. Bu nedenle bu etkinlik büyük önem taşımaktadır. Düzenlenen yarışmaya katılan değerli öğretmenlerimize, çocuklarımıza ve idarecilerimize teşekkür ediyor, emeğinize sağlık diyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here