Ateşli Silahla Adam Öldürmeye Teşebbüs Olayında 5 Tutuklama

0
90

kaymakam özyiğit9Özyiğit; “Emniyet Müdürlüğümüz Huzurun Sağlanması İçin Çalışmalarını Sürdürüyor”

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, yazılı olarak yaptığı açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından “Ateşli Silahla Adam Öldürmeye Teşebbüs” konusunda yürütülen çalışma hakkında bilgi verdi. Silahla yaralama olayına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheliden 5’i tutuklandığını kaydeden Kaymakam Özyiğit açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“31/10/2015 günü saat: 02.50 sularında Yunus Emre Mahallesi 273/7 Sok. Öğme İş Sitesi önünde meydana gelen “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs ve Nitelikli Yağmaya Teşebbüs” suçunun işlenmesi yönünde S.D.’nin sırt bölgesinden av tüfeği ile hayati tehlike arz edecek derecede yaralanması olayı ile ilgili Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gerekli müdahale gecikmeksizin yapılmıştır.

Konu ile ilgili yapılan araştırma ve yürütülen soruşturma kapsamında söz konusu olayın şüphelileri olarak değerlendirilen şahısların aynı zamanda İlçemizde Barlar Sokağı olarak bilinen bölgedeki bazı işyeri sahiplerini silahla tehdit edip korkutmak suretiyle haraç adı altında para istedikleri, tehditlere direnen işyeri sahiplerine baskı kurarak kargaşaya neden oldukları, bu işyerlerine gelen müşterileri rahatsız edip kavga çıkarttıkları tespit edilmiştir.

Bunun üzerine şüpheli şahısların ikamet adresleri ve otomobillerine arama yapıldığı ve yapılan aramalarda 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ve tabancaya ait 8 adet mermi ele geçirildiği, olay ile ilgili “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs ve Nitelikli Yağmaya Teşebbüs” suçlarından dolayı 9 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş, Cumhuriyet Savcılığı tarafından H.E, S.T, F.E, Y.A. isimli şahısların serbest bırakılırken, S.E, S.M.E, B.E, M.A, C.A. isimli toplam 5 şahısın ise “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs ve Nitelikli Yağmaya Teşebbüs”  suçlarından tutuklanmıştır.

İlçe Emniyet Müdürlüğünce İlçemizde asayiş ve huzurun sağlanması ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması yönündeki çalışmalar hızla ve gayretle sürdürülmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here