‘Atatürk ve Deniz’ Fotoğraf Sergisine Yoğun İlgi

0
130

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde “Atatürk ve Deniz” temalı bir fotoğraf sergisini İskenderun halkı ile buluşturdu.

İskenderun Deniz Ticaret Odası sponsorluğunda gerçekleşen sergi açılışında bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Bugün çok anlamlı bir etkinlik için biraya geldik. Böyle önemli bir günde Atatürk sergisi açan Sarı Zeybekler Derneği’ni ve değerli başkanı Nevzat Kurt’u hem de Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu’yu tebrik ediyorum. 30 Ağustos Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miraslardan birisi. Cumhuriyetimizin temel taşlarından biri, kuruluş felsefesi… Bu vesile ile Yüce Atatürk’ü ve şehitlerimizi minnetle, saygıyla, rahmetle anıyorum. Böyle anlamlı günleri unutmamak gerekir, bu tür etkinliklerin devamını da diliyorum. Böyle muhteşem bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Daha sonra “Atatürk ve Deniz” temalı fotoğraf sergisi hakkında bir açıklama yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı gazeteci/yazar Nevzat Kurt, sergiye katılanlara ayrı ayrı teşekkür ederek; “30 Ağustos, ulusumuzun en önemli zaferlerinden biridir. Bu zafer Ulu Önder Atatürk önderliğinde çevikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının bir zaferidir. Kutlu olsun. Bugün Türk Milleti’nin ulus olma yolundaki en büyük zaferini kazandığımız bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün az bilinen fotoğraflarını İskenderun halkı ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. İskenderun Deniz Ticaret Odası’nın sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz sergimiz 1928-1938 tarihleri arasında çekilmiş 40 adet fotoğraflardan oluşmaktadır.

Açılış kokteylimize teşrif ederek bizleri onurlandıran CHP Hatay Milletvekili Sayın Suzan Şahin’e, İskenderun Belediye Başkanı Sayın Seyfi Dingil’e, İskenderun Deniz Üs Komutanı Sayın Tuğamiral Ercan Kireçtepe’ye, 51. Ağır Bakım Komutanı Sayın Alb. Can Atacan’a, Ana sponsorumuz Deniz Ticaret Odası Başkanı Sayın Kemal Kutlu ve yönetim kurulu üyelerine, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Sayın Adnan Yener’e, CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Sayın Yılmaz Şahutoğlu’na, İyi Parti İlçe Başkanı Sayın Hakan Önfidan ve yönetim kurulu üyelerine, Bakkallar Odası Başkanı Sayın Mustafa Çöloğlu’na, Kitap Otağı sahibi Sayın Aşir Alkaç’a, bizleri misafir eden Neşve Cafe’ye, muhteşem müzik performansı ile Gitar ve Mavi’ye ve tabi ki bizleri hiçbir etkinliğimizde yalnız bırakmayan Sarı Zeybek gönüllüleri ve Genç Sarı Zeybekler’e sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here