Asker Kaçaklarının Peşine Polis Düşecek

0
125

asker kaçaklarıAskerliğin, üniversite mezunu olmayan 15 ay yükümlü uzun dönem erler için 1 Ocak itibariyle 12 aya düşürülmesiyle birlikte, sayıları 600 bini bulan asker kaçaklarının askere alınması için de harekete geçildi. Buna göre Ocak ayında Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan “Yoklama Kaçağı ve Bakaya Bilgilerinin Elektronik Ortamda Paylaşımı”na dair protokol hazırlandı.

GBT’den Sorgulanacak

Vatan’ın haberine göre; Askeri inzibatın görevini polise devreden protokole göre, Milli Savunma Bakanlığı, yoklama kaçakları ve bakayaların bilgilerini on-line olarak İçişleri Bakanlığı’na aktardı. Kolluk güçlerince ülke genelinde yapılacak denetimlerde kişilerin askerlik durumları da GBT’den sorgulanacak. Sorgulamada, asker kaçağı olduğu tespit edilenler, en yakın askerlik şubesine teslim edilecek.

Yurtdışı Yasağı da Geliyor

Bakaya veya yoklama kaçakları için bankalarda hesap açtırmama, yurtdışına seyahat ettirmeme gibi kısıtlamalar da uygulamaya sokulacak. Protokolün tam olarak uygulanmasıyla, askerlik süresinin kısaltılması nedeniyle erken terhis olacak yaklaşık 70 bin askerin neden olacağı açığın kapatılmasının hedeflendiği belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here