Âşıklar Yolu Dinlenme Yeri Oldu

0
237

Âşıklar yolu olarak bilinen atıl durumdaki boş alanı, yeşil alan ve dinlenme yeri olarak düzenleyen İskenderun Belediyesi, alanı halkın kullanımına açtı. İskenderun Belediyesi’nce hizmete giren Rauf Denktaş Spor Kompleksi karşısındaki boş alan, park alanı projesi olarak değerlendirildi.

Yaşar Doğu Caddesi üzerindeki buz pateni pisti ve tenis kortlarının yer aldığı Rauf Denktaş Spor Kompleksi ile karşısında yer alan yeni dinlenme alanı, halkımızın hoşça zaman geçireceği ve rağbet edeceği bölge haline geldi. Dekoratif parke taşı döşenen alanda, Park Bahçe Müdürlüğü’nce toprak dolgusu, dekoratif aydınlatma, peyzaj düzenlemesi, bitkilendirme yapıldı ve oturma bankları monte edildi ve süs havuzu yapıldı.

Meydan Düzenlemesi ve Kafeterya Yapımı Son Aşamada

Eski Bit Pazarı yerinde yapımı süren Meydan Düzenlemesi ve Kafeterya inşaatında da son aşamaya gelindi. Park Bahçe Müdürlüğü’nce dekoratif aydınlatmaları monte edildi. Bitkilendirme ve peyzaj düzenlemesi yapılacak. İskenderun Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü’nce, baharda çok güzel çiçekler açan 15 adet jacaranda ağacının da ekimi yapıldı.

Şehit Pamir Caddesi, Ulucami caddesi, Raif Paşa caddesi gibi İskenderun’daki eski geleneksel alışveriş bölgesi olan ve işyerlerinin ve yapılaşmanın çok yoğun olarak bulunduğu şehir merkezindeki bu alan, halkımıza nefes alma ve dinlenme imkanı sağlayacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here