Arzu Yılmaz; “Üreterek, Satarak Kendi Paramız İle Büyümemiz Lazım”

0
530

İTSO’da ‘Ekonomi Bakanlığı Destekleri ve Uygulamalarına İlişkin Güncel Düzenlemeler İle Tüm Sektör Firmalarının Sorun ve Çözüm Önerileri’ Görüşüldü

Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdür Yardımcısı Arzu Yılmaz; “Üreterek, Satarak Kendi Paramız İle Büyümemiz Lazım”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle, ‘Ekonomi Bakanlığı Destekleri ve Uygulamalarına İlişkin Güncel Düzenlemeler İle Tüm Sektör Firmalarının Sorun ve Çözüm Önerileri’ konulu toplantı düzenlendi.

Toplantıya Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdür Yardımcısı Arzu Yılmaz, Ekonomi Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Karabay ve Ekonomi Bakanlığından yetkililer, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, İTSO Meclis üyeleri, sanayici ve iş adamları ile firma temsilcileri katıldılar.

Ekonomi Bakanlığının üst düzey yetkililerinin, sahaya inerek firmalarla yüz yüze görüşmeler sağlamasını ve işletmelerin mevcut durumlarını yerinde incelemelerini takdirle karşıladıklarını ifade eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Bugünkü toplantımızda, KOBİ’lerimiz ile Ekonomi Bakanlığımızın değerli bürokratlarının bir araya gelmesini ve bire bir görüşmeler yapmasını amaçlamaktayız. Bu istişarenin, önümüzdeki süreçte ekonomi politikalarımıza katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bilindiği üzere Ekonomi Bakanlığımız üretici ve ihracatçı firmalara devlet desteği sağlamaktadır. Sanıyorum bugünkü toplantımızda, bu desteklere ve Bakanlığımızın faaliyetlerine ilişkin detaylar bizlerle paylaşılacaktır” dedi.

İskenderun’un sanayi ve liman şehri olması nedeniyle önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel müdür yardımcısı Arzu Yılmaz da, Adana, Antakya, Osmaniye, Kahramanmaraş Antakya ve İskenderun olmak üzere toplam 109 kişilik bir ekiple firmalarla bir araya gelip, sorunlarını öğrenmek ve Ekonomi Bakanlığıyla daha yakın ilişkide bulunmalarını sağlamak için bu toplantıyı düzenlediklerini kaydetti.

Türkiye’nin potansiyel anlamında çok önemli bir ülke olduğunu ifade eden Yılmaz, her ilin kendine has ayrı karakteristik özelliği olduğunu kaydederek; “İskenderun’da yaptığımız değerlendirmelerden çok mutlu olduk. Çünkü bir sanayi şehrinde bulunuyoruz. Tabi ki sorunları da çok… Bizim tarafımızdan desteklenmesi, çözülmesi gereken sorunlar da var. Ancak bir sanayi şehrinin nasıl olabileceğini, gösteren en önemli ilçelerden biri İskenderun diyebiliriz. İskenderun’da çelik sektörünü gezdik. Yaş sebze ve meyve sektörünü gezdik ve bu bölgedeki çalışma prensibini, makineleşme ve sanayi 4.0 dediğimiz firmalar faaliyetlerini sürdürmektedir. Her zaman şunu söylüyoruz, üreterek, satarak kendi paramız ile büyümemiz lazım. Bu çok önemli… Küçük ve orta ölçekli firmalarda sorunlar olduğunu, orta ölçekli firmaların büyümek istediklerini görüyoruz. Reel sektör ile ilgili de çok güzel gelişmeler olduğunu görüyoruz. Ekonomi Bakanlığı olarak gelen talepleri değerlendiriyor ve elimizden gelen desteği firmalara sağlıyoruz. Bu gün İTSO’nun ev sahipliğinde firma yetkilileri ile bir araya gelerek sorunlarınızı dinlemek ve bu sorunları en yetkili birimlere iletmek için buradayız” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda Ekonomi Bakanlığı Genel Müdür yardımcısı Ahmet Karabay da firmalara sağlanan hibe ve destekler ile ilgili bilgiler vererek; “Bakanlığımızca geçtiğimiz yıllarda yeni bir uygulama başlatıldı. Bütün teşviklerin desteklerin Ankara’dan yapılmasının çok doğru olmadığı sonucuna varılarak yerel sinerjiye bu işe katmak amacıyla Kalkınma Ajansları kuruldu. Türkiye genelinde 20’nin üzerinde Kalkınma Ajanslarımız var. Hatay bölgesinde DOĞAKA bu yatırımlarla ilgileniyor. Ekonomi Bakanlığı olarak gerek bu Kalkınma Ajanslarımız gerekse Bakanlığımıza gelen talepler yerinde inceleniyor ve sanayicimize, yatırımcımıza istihdam oluşturmak isteyen müteşebbislerimize gerekli destekler sağlanmaktadır. Sizlerden gelen soru ve talepler de titizlikle incelenecek ve çözümü için gerekli çalışmalar yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here