Arsuz’da Ücretsiz LYS Kursunun İlk Ders Zili Çaldı

0
122

arsuz-lys-kursu2Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arsuz Gençlik Kollarının, bu sene ikincisini organize ettiği üniversiteye hazırlanan gençlere Ücretsiz LYS kursunun ilk ders zili çaldı.

Konu ile ilgili konuşan il gençlik kolları başkanı Ümit Kutlu; “Öncelikle böyle anlamlı bir organize için emeği geçen başta Arsuz gençlik kolları Başkanımı ve yönetimini, gönüllü öğretmenlerimizi ve katkı sunan herkesi kutluyorum. Allah’ın izni ile bir iki ay içerisinde böyle kursları tüm ilçelerimizde açmaya, çocuklarını maddi zorluklar içerisinde okutmaya çalışan ailelerimize destek olmaya, gençleri geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Eğitim bir milletin can damarıdır. Eğitime katkı sunmaya, elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki eğitime verilen her katkı ülkemizin yarınına hizmettir” şeklinde konuştu.

arsuz-lys-kursu1

CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Taner Kırılmış konu ile ilgili yaptığı konuşmada; “İki senedir üniversiteye hazırlanan gençlerimize ücretsiz Matematik, Fizik, Türkçe, Tarih, Biyoloji ve Geometri dallarında haftada üçer saatten ücretsiz dersler veriyoruz. Amacımız gerçekten durumu kötü olan Ailelerimizin çocuklarına bir nebzede olsa katkı sağlamak. Geçen sene on dört öğrencimiz istedikleri bölümlere yerleştiler. Amacımız bu sene en az otuz öğrencimizin üniversitede istedikleri bölümleri kazanmaları ve yerleşmeleri. Özellikle gönüllü öğretenlerimizin bu yönde katkısı büyük, onlarla birlikte bize ilk günden beri destek olan katkı sağlayan Arsuz ilçe başkanım Faik Çekin ve yönetimine, Arsuz Belediye Başkanım Nazım Culha’ya teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here