Arsuz’da, “Deniz Kaplumbağalarının Yuvalama Yerleri” Koruma Altına Alındı

0
144

Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Milli Parklar Müdürlüğü, Arsuz sahilinde görülen “Deniz Kaplumbağası Yuvalama Yerlerini” koruma altına aldı.

Arsuz sahilinde, Deniz Kaplumbağası Yuvalama Alanlarının görülmesinden sonra, Arsuz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla, yuvalama alanlarının tümü kontrol altına alındı. Kontrol altına alınan yuvalama yerlerine, hem misafirlerin bilgilendirilmesi hem de daha dikkatli olunması konusunda tabelalar koyuldu.

Bu konuda açıklama yapan Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Veteriner Hekim Şerif Akçalı; “Deniz kaplumbağalarının özellikle Nisan ve Temmuz ayları arasında yuvalama dediğimiz bir dönemi vardır. Bu dönemi 60 günlük bir kuluçka dönemi takip etmektedir. Tüm pansiyon ve işletmeleri bu konuda daha dikkatli olmaları ve yuvalama alanlarını korumaları konusunda bilgilendirdik. Yuvalama alanlarını çevreleyerek, insanların hem daha dikkatli olması, hem de bilgilenmesi konusunda tabelalar koyduk.

Özellikle yuvalama alanı olan Arsuz Palm Beach Otel’in sahilinde düzenlemeler yaptık. Şezlong ve şemsiye düzenlemesi gerçekleştirerek, buradaki yuvalama alanını koruma altına aldık. Geceleri ışıklardan zarar görmemesi adına perdeleme sistemi sağladık. Bölgemizde bu alanlar gün geçtikçe çoğalacaktır. Bu konuda tüm halkımızın daha hassas olmalarını rica ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here