Arsuz’a Değer Katacak Projeler Geliyor

0
139

Yaptığı açıklamada hayata geçirilen ve üzerinde çalışılan projeleri anlatan Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, hayata geçirdikleri Kadın Eli Semt Pazarının beklenen ilgiye gördüğünü ve başarılı olduğunu ifade etti.  Karaağaç’ı İskenderun’a bağlayan iki buçuk kilometrelik sahil yürüyüş yolunun devamı için İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile görüşeceklerini belirten Başkan Güven, Gözcüler Plajı’nda DOĞAKA desteğiyle yapmayı planladıkları, Türkiye’de örnek gösterilecek Çadır Karavan Kampı ve İskenderun-Arsuz-Samandağ arası HADO benzeri deniz ulaşım seferlerini hayata geçirmek isteğine dikkat çekti.

Arsuz ilçesinde tüm mahallelerin sorunlarını, eksiklerini en kısa sürede gidereceklerini ve çalışmalarının da bu yönde olduğunu belirten Dr. Asaf Güven, üzerinde çalıştıkları projelerle de Arsuz’un çehresini değiştirmek kararlılığında olduklarına vurgu yaptı.

Projelerin tasarruf tedbirlerinden elde edilen kaynaklarla yapılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz’u tek başına düşünmenin ve planlamanın yanlış olacağına dikkat çekerek, sahil şeridini İskenderun ve Samandağ belediyeleriyle istişare ederek, gerekirse ortak projelerle düzenlemek kararlılıklarını ifade etti.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven hayata geçirdikleri ve geçirmeyi planladıkları projeler hakkında şu açıklamalarda bulundu; “Birçok projemiz var. Hayata geçirdiğimiz projelerimizden ‘Kadın Eli Semt Pazarı’ Projemizde, ev hanımlarımızın kendi elleriyle ürettikleri ve işlediklerini ürünleri tüketiciyle buluşturduk. Bu projemizle kadın kardeşlerimiz kendi aile ekonomilerine katkı sağlıyor, kendilerine güveni artıyor ve bu durumdan oldukça memnunlar. Tüm halkımızı da bu pazarlarımıza bekliyor, kadın kardeşlerimize destek olmaya çağırıyorum.

İhale ettiğimiz ve en kısa sürede başlayacağımız yaklaşık 2.5 Km’lik Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolumuzu 1 veya 1 buçuk yıl içerisinde bitireceğiz. Samandağ ve İskenderun İlçe Belediye Başkanlarımızla sık sık görüşüyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Henüz görüşüp, masaya yatırmadığımız konular arasında Arsuz ve İskenderun sahil bandı boyunca sahil yürüyüş ve bisiklet yolu var, oldukça önemli bir proje ve her iki ilçeye değer katacak bir proje.

Turizm kenti Arsuz’umuzun güzelleştirmek adına hayata geçireceğimiz ‘Çadır Karavan’ projemiz ile beraberinde ilçemize gelen misafirlerimizin kamp yapacakları, karavanlarını yerleştirecekleri, içerisinde spor sahasıyla, kafeteryasıyla, bungalov evleriyle vb. hizmeti ile sahil bandımızda yer alacak. Hazır olan projemizle Türkiye’nin sayılı çadır kenti haline geleceğiz.

Benim bir hayalim var. Samandağ, Arsuz ve İskenderun İlçe belediyelerimizin işbirliğiyle Hatay Deniz Otobüsü (HADO) benzeri, daha küçük çapta bir deniz ulaşım seferleri projesi. Söz konusu düşüncemi hem İskenderun, hem de Samandağ Belediye Başkanlarımız ile görüşerek masaya yatıracağız. 3 ilçe Belediyesi olarak bir araya gelebilirsek, kolaylık hayata geçirebileceğimiz bir proje olduğunu düşünüyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here