Arsuz Çayı Çevre Kirliliğine Kurban Olmasın!

0
983

Arsuz ilçesinin göz bebeği olan ‘Arsuz Çayı’ da çevre kirliliğine kurban olmasın. Birçok vatandaşın Arsuz’daki tek tesellisi olan Arsuz Çayının son zamanlarda çevre kirliliği ile başı dertte! Akan su etrafında, ailece oturup çay sohbetleri yapan ve zamanlarını değerlendirip, günün yorgunluğunu atan vatandaşlar, son zamanlarda mekânlardan akan çaya baktıklarında görülen çevre kirliliği karşısında ne yapacaklarını bilmez hale geldiler.

Arsuz Çayı içerisinde görülen, naylon poşetten tutun yüzlerce sigara izmariti, pet şişeler ve atık pis sular, Arsuz’un bu güzelim simgesini tehdit eder halde!

Arsuz Çayına komluluk eden Balıkçı esnafı ile taze balık almak için tarihi balıkhaneye gelen vatandaşların tepkisi de bu konuda son derece haklı!

Arsuz Çayının kirliliğe maruz kaldığını ve Balıkçıların da çok atıl bir yerde bırakıldığına işaret eden Vatandaşlar, burada Arsuz’a yakışır şekilde düzenlemeler yapılması yönünde görüş bildirerek; “Halkı dinleyen ve trendi her gün yükselen Belediye Başkanımız Nazım Culha, bu konuya hemen el atmalı. Akan çay içerisinde oluşan bu çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda, çevre esnaf ve vatandaşları bilinçlendirme çalışması içerisinde bulunulmalı!

Ayrıca Arsuz içerisinde dağınık bulunan balık satış yerlerinin de bir yerde toplanması ve gereken modernizasyonun yapılması, Arsuz’umuza yakışır bir hale getirilmesi gerekiyor. Belediye başkanımızın bu konulara da acil önlem alması lazım! Böylece oluşan pis koku ve kirlilikler de önlenmiş olacaktır” dedi.

İlçe olduktan sonra turizm kaynaklı yatırımcıların ilgisini her geçen gün daha fazlasıyla çeken turizm kenti olma yolunda da hızla ilerleyen Arsuz’da, çevre temizliği en başta gelen çalışmalardan olmalı. Bu Tarih ve turizm kokan kent bizim can damarımızdır ve her haliyle nostaljik ve tertemiz olarak gözlerimizin önünde olmalıdır! (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here