“Aramıza Fitne Sokmak İsteyenlere Fırsat Vermeyelim”

0
148

mehmet dönen9Hatay Büyükşehir Aday Adayı Dönen Kurbanlar Kestirdi…

Kurban bayramı münasebeti ile Kırıkhan’da Beyazıt-i Bestami Hazretlerinin türbesinde adak kurban kestiren CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dönen, buradan tüm dünyaya kardeşlik mesajı verdi. Dönen; “Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Burada Alevi’si, Sünni’si ile bir aradayız. Bizler aynı dine aynı Allah’a aynı peygambere inanan insanlarız” dedi.

Kırıkhan’da CHP’nin gerçekleştirilen birlik ve beraberlik programına; Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Mehmet Ali Edipoğlu, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dönen, CHP Erzin, Dörtyol, Payas, Belen, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Altınözü ilçe başkanları, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, parti yönetim kurulu üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, merkez sağdan eski yeni birçok siyasetçi ve çok sayıda partili katıldı.

mehmet dönen10

Beyazıt-i Bestami Hazretlerinin türbesinde Alevi ve Sünni din adamlarının okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından kurbanlar kestiren Dönen; “Ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçmekteyiz. Bizler her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Dirliğimizi korumalıyız. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Burada Alevi’si Sünni’si ile bir aradayız. Bizler aynı dine aynı Allah’a aynı peygambere inanan insanlarız. Bizler etle tırnak gibiyiz. Bizleri kimsenin bölmeye gücü yetmez” diye konuştu.

Her zamankinden daha çok hoşgörüye ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini de ifade eden Dönen; “Mevlana’nın dediği gibi ‘Ne olursan ol, yine gel’ anlayışı çerçevesinde hareket etmeliyiz. Beyazıt-i Bestami gibi zatlar her zaman barışın hoşgörünün temsilcileri olmuşlardır. Bugün kardeşlik için bugün huzur için dua edelim” şeklinde konuştu.

mehmet dönen11

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da kısa bir konuşma yaparak; “Kurban bayramı barışı, hoşgörüyü, huzuru getirsin. Hatay tüm dünyaya örnek olmuş bir şehirdir. Bu topraklarda huzur var, barış var. Hiçbir güç bu kardeşlik ortamını bozamaz. Burada herkese önemli görevler düşüyor. Bu güzel birlik ve beraberlik ortamına ihtiyacımız vardı. Birlikte el ele omuz omuza olmaya devam edeceğiz” dedi.

Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu ise bu ortamın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek; “Burada din adamlarımız var, kanaat önderleri var, burada Hatay’ın her köşesinden gelmiş insanlar var. Bu birliktelik ortamı devam etmeli. Bizleri bölmek parçalamak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Şu bir gerçek ki, Hatay’da herkes birlik ve beraberlik içerisindedir” şeklinde konuştu.

Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı. Dönen, son olarak gelen misafirleri tek-tek uğurlayarak çeşitli hediyeler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here