Angus Gemisi Karmaşası

0
381

İki hafta önce İzmir’e 5 bin 391 angus getiren ve prosedürler tamamlanmadığı gerekçesiyle hayvanları indiremeden Alsancak Limanından ayrılan ‘Julia AK’ isimli gemi, İskenderun açıklarına demirledi.

Geminin körfezimize gelerek İskenderun Limanı yakınlarına demirlemesi kafaları karıştırırken, İskenderun halkının tepkilerine de neden oldu. Alsancak Limanına giremeyen geminin neden İskenderun’a yönlendirildiği ise merak konusu oldu.

İskenderun Limanı açıklarına gelerek körfezin Konacık Balıkçı Barınağı açıklarına demirleyen ‘Julia AK’ isimli gemi için gerekli izinlerin çıkması durumunda geminin limana yanaşacağı ve angusların tahliyesine başlanacağı açıklanırken, tepkiler de oldukça yüksek sesle dile getirildi.

İzmir’de 16 gün bekletilip veteriner kontrolünden geçemeyen gemi neden ve ne gerekçe ile İskenderun’a yönlendirildi? Sağlıklı olmadıkları iddia edilen 6 bine yakın Angus İskenderun Limanından nasıl tahliye edilecek? Bu hayvanların ticareti nasıl yapılacak?

Bu ve buna benzer sorular İskenderun halkının kafalarını karıştırıyorken, Tarım ve Orman Bakanlığının da bu tahliye sürecine bir an önce el atması isteniyor.

Vekil Özel, Bakanlık Yetkilileri ile Görüştü…

Öte yandan, Arsuz’un Konacık açıklarında demirleyen gemide hayvanların yem stokunun bitmesi üzerine yaklaşık 50 ton yem gemiye gönderildi. Hatay Valiliği ve İskenderun ilçe Kaymakamlığı koordinasyonunda, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından da geminin takibi sürüyor.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel de konuyla ilgili bakanlıkla yaptığı görüşmeler sonucunda, geminin İskenderun Körfezine alınmayacağını ve hayvanların İskenderun Limanından tahliye edilmeyeceğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here