Amaç; Topluma Okuma Alışkanlığı Kazandırmak

0
99

kitap okuma1Kütüphane ve MKÜ’den Kitap Okuma Etkinliği

Topluma okuma alışkanlığını kazandırmak ve okumayı sevdirmek amacıyla geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Halk ve Çocuk Kütüphanesi, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sivil Havacılık Yüksek Okulu ve İskenderun Gençlik Merkezi, ortaklaşa bir etkinlik gerçekleştirerek, Atatürk Anıt Alanı yanında bulunan ağaçlıklar altında oturup, burada kitap okudular.

Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili bilgi veren Kütüphane Müdürü Harika Leyla Yaman, toplumda kitap okuma konusunda olumlu bir çağrışım ve farkındalık yaratmak istediklerinin altını çizerek; “Bilgi ve bilişim çağındayız. Bilgiye ulaşmanın yolunun kitap okumaktan geçtiğine inanıyoruz. Oysaki günümüzde kitap okuma oranının her geçen gün azaldığını görmekteyiz. Bu nedenle topluma kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve her yerde kitap okunabildiğini görmeleri için burada bu etkinliği gerçekleştirdik. İstiyoruz ki, parka gelen ve yoldan geçen insanlarda bizleri görsünler ve onlarda birer kitap alıp okusunlar. Kitaplar pahalı o nedenle okuyamıyoruz söylemine hiç katılmıyorum. Kütüphanemize gelip istedikleri kitabı ücretsiz ödünç alabiliyorlar” dedi.

kitap okuma2

Okullarda yaptıkları araştırmalarda ailelerin çocuklarına yatarken kitap okuttuklarını tespit ettiklerine de vurgu yapan Müdür Yaman; “Ailelerin çocuklarına yatarken kitap okutmamalarını istiyoruz. Bizim tavsiyemiz çocukların bilinci yerinde iken onlara kitap okutsunlar. Uyanıkken okudukları kitaptan çok daha iyi anlar ve o bilgiyi daha iyi alırlar. Buradan aile büyüklerine de seslenmek istiyorum; sizlerde kitap okumaya belirli vakitler ayırın ve çocuklarınız ile birlikte kitap okuyun” diye konuştu.

Kitap okuma etkinliğine Mithatpaşa İlkokulu ve Kurtuluş Ortaokulu öğrencileri de katıldı. Kitap okuma etkinliği ile ilgili düşüncelerini aldığımız minik öğrenci Ceren Ökmen ve Selin Kuş; “Kitap okuma geleceği aydınlatıyor. Okuduğumuz kitaplardaki bilgileri de arkadaşlarımız ile paylaşıyoruz” dediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here