Altunay; “Bölgemizi En Güzel Şekilde Temsil Etmek Beni Gururlandırıyor”

0
211

Hataylı Sanatçı Ressam Yusuf Altunay, SAKÜDER’in Ankara Etkinliğine Katıldı

Ankara merkezli Uluslararası Sanat ve Sanatkârlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER) Ankara’da sanat galerisini görkemli bir törenle hizmete açtı. Açılışa 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet sezer ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Etkinliğin konuklarından biri olan Hataylı sanatçı Ressam Yusuf Altunay, Ahmet Necdet Sezer’e yapmış  olduğu portreyi, Sezer’in rahatsızlığı dolayısıyla ona iletemedi ancak dernek başkanı Ali Eser’e portreyi 10. Cumhurbaşkanı Sezer’e iletilmek üzere teslim etti.

Klasik müzik eserlerinin de icra edildiği açılışa pek çok sanatçının yanı sıra Ressam, Kaligrafi sanatçısı Atıf Soğuksu da katıldı.

Ressam Yusuf Altunay SAKODER Ankara galeri açılışını değerlendirirken; “Böylesi faal ve sanatla iç içe olan ciddi bir dernekten davet aldığım için mutluyum. Hatay’ı, bölgemiz Akdeniz’i en güzel şekilde temsil etmek beni gururlandırıyor. Sanatçı dostlarla, sanatseverlerle buluşmak her zaman zevkli. Böylesi etkin bir derneğin başkent Ankara ile birlikte İstanbul ve İzmir’de faaliyet göstermesi gerçekten çok güzel.

Sanata ve sanatçıya önem veren, bunu ilke edinen SAKÜDER’in çalışmalarını önemsiyorum. Bu etkinliğe emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyor ve SAKÜDER’e tüm çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here