Altınözü İçme Suyu Şebekesi Döşeme Çalışmalarının %60’ı Tamamlandı

0
147

altınözü-içme suyu1Başkan Savaş: “Sorunları Çözmek İçin Çaba Gerekir”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde Altınözü ilçesinde hayata geçirdiği “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” projesi kapsamında içmesuyu şebekesi döşeme çalışmasının yüzde 60’ını tamamladı.

2015 yılı içerisinde adımları atılan “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” projesi kapsamında içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarının Altınözü ilçesinde olduğu gibi Yayladağı, Belen ve Samandağ ilçelerinde de yapıldığını hatırlatan Genel Müdürlük, Altınözü ilçesine Polietilen borularla döşenecek olan 27 km’lik içmesuyu şebekesinden 16 bin 500 metresinin çekildiğini belirterek, döşeme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 1000 bağlantı noktasının yapılacağını bildirdi.

Altınözü’ndeki içmesuyu şebekesi çalışmalarının Fatihli, Sarılar ve Yenişehir mahallelerinde devam ettiğini aktaran İdare, uzman teknik personel denetiminde devam eden içmesuyu şebekesi döşeme çalışmasında 6 kepçe, 4 kamyon ve 45 personelin görev yaptığını açıkladı.

altınözü-içme suyu2

Altınözü’nde asbestli boruların değiştirilmesiyle birlikte tertemiz, içilebilir ve 24 saat kesintisiz içme suyunun sağlanacağı projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, hem Altınözü merkezde hem 17 tane sırt mahallelerde içme suyu şebekesi ve isale hattı ilgili sorunlar olduğunu belirterek; “Altınözü merkez de içme suyu şebekesine başladık, yüzde 60 bitmiş bulunmaktadır. Bununla birlikte sırt köylerinde ishale hattı ikisinin projesi önce 5 tane köyümüzün daha sonra 12 köyümüzün projesi ile ihalesi bitmiştir. Orda da şebeke inşaatları ve ishale hattı inşaatlarına başlanacaktır” dedi.

Altınözü’nde kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını bitirmek üzere olduklarına dikkat çeken Başkan Savaş; “İçme suyu şebekesinin yüzde 60’ını bitirdik. Demek ki sorunu görmek, bilmek, çözmek çözüm için çaba sarf etmek gerekir. Biz de Hatay’ımızın tüm ilçeleri için bu seferberlik içerisindeyiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza her türlü olumsuz şarta rağmen çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker de, çok sağlam bir teknik ekip ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” kapsamında, ihtiyaç duyan tüm ilçelerimizin temiz su ile buluşturulacağına dikkat çekti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here