Altında Yükseliş Devam Ediyor

0
39

uğur fırat-piyasa10Altının bu haftaya yükselişle başladığını söyleyen İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, bu yükselişin hafta içerisinde de devam ettiğini belirtti. Altın fiyatının 93,00 liraya ulaştığını belirten Fırat, artışın devam edebileceğini de vurguladı.

Hafta sonuna girilirken, Suriye’de yaşanan olaylar sonrasında altın ve döviz piyasalarının buraya kilitlendiğini de söyleyen Oda Başkanı Fırat; “Altın bu haftaya yükselişle başladı. Hafta içerisinde de bu yükselişini devam ettirdi. 90,60 ile haftaya başlayan altın şuanda 93,00 liraya kadar çıktı. Önümüzdeki süreçte fiyatların daha da yükselmesini bekliyoruz.

Ayrıca Akdeniz’de suların ısınması ile savaştan yana değiliz ama kimyasal silah kullanıldığı gerekçesi ile olası bir savaş kaçınılmaz bir hal aldı. Suriye’de yaşanan iç savaş nedeni ile altın ve dövizin daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Dolarda da Tarihi Artış Sürüyor

Öte yandan, Suriye’ye olası askeri müdahale gerginliğiyle Dolar, TL karşısında 2.08’in üzerine çıktı. Suriye’ye müdahale gerginliğinin tırmanmasıyla G-20 zirvesi öncesi dolar TL karşısında rekorunu yeniledi. Uluslararası piyasalarda dolar TL karşısında 2.0844 TL’den işlem görerek 2.08 seviyesini de geçti ve tarihi rekorunu yeniledi. Piyasalarda Suriye’ye müdahale geriliminin hissedildiği belirtiliyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here