Altında İstihdam Verisi Sonrası ‘Agresif FED’ Baskısı

0
21

Altının, Fed’in agresif sıkılaşmaya devam edeceği beklentilerinin etkisiyle yeni haftaya yatay başladığını kaydeden İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, orta vadeli yükseliş potansiyelinin korunduğuna yönelik sinyaller alındığını da kaydetti.

Çeyrek altının 1640 TL üzerinden işlem gördüğüne de değinen Fırat; “Altın, ABD’de tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üstünde gelmesi sonrası piyasalarda Fed’in agresif sıkılaşmaya devam edeceği beklentilerinin etkisiyle yeni haftaya yatay başladı. Ons Altın’ın teknik görünümü incelediğimizde kısa vadeye ilişkin olarak 1840-1900 $ bandının ön plana çıktığını görüyoruz.

Dolayısı ile teknik göstergelerin ürettikleri sinyaller doğrultusunda ons altının kısa vadede bu bant içerisinde işlem görmesini beklemekteyiz. 1900 $ seviyesi öncesinde 1885 $, 1872 $ ve 1860 $ dirençleri takip edilecekken, 1840 $ seviyesi öncesinde ise 1842 $ ve 1850 $ destekleri yer alıyor.

Bu noktada, haftalık grafikteki teknik oluşumları incelediğimizde ons altındaki orta vadeli yükseliş potansiyelinin korunduğuna yönelik sinyaller aldığımızı ifade edelim. Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının açılışı 993 TL, çeyrek altın 1640 TL’den işlem görüyor. Tüm esnafıma hayırlı işler dilerim” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here