Altında Hareketlenmeler Bekleniyor!

0
81

uğur fırat-piyasa14Altın ve döviz piyasasını değerlendiren İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, geçen haftalara oranla altın ve doların biraz daha düşük seviyelerde işlem gördüğünü söyledi. Başkan Fırat, bu hafta içinde altın fiyatlarında bir hareketlenme beklendiğinin de altını çizdi.

Oda Başkanı Fırat, daha önce 85 liradan işlem gören altının geçtiğimiz hafta içinde 81 liradan işlem gördüğünü, doların da 2.050’ten işlem görürken bugünlerde 2.010’lara gerilediğini kaydetti. Bu iniş çıkışları normal olarak nitelendiren Başkan Fırat; “Geçen haftaki düşüşler, Merkez Bankasının aylık faiz ve günlük repoya müdahale etmeyip aynı fiyat üzerinden işlemi sürdürmesi ayrıca, Merkez Bankasının borsaya biraz yönelmesi de bu sonuçların ortaya çıkmasında etken olmuştur” dedi. Fırat, altında önümüzdeki günlerde hareketlenmeler beklendiğinin de altını çizdi.

Dış kaynaklı gelişmelerden dolayı altın ve dövizin rayına oturmadığının da altını çizen Oda Başkanı Fırat; “2013 yılının sonuna yaklaştığımız bugünlerde yatırımcılar, hangi yatırım aracına yönelmiş iseler, onun üzerinden pozisyonlarını koruma yoluna gideceklerdir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here