Altın Vaka Sayısının 10 Milyonu Aşması İle 1,800 Dolara Yaklaştı

0
61

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, altının, vaka sayısının 10 milyonu aşması ile 1.800 dolara yaklaştığını söyledi.

Haftalık piyasa değerlendirmesinde bulunan Fırat; “Altın fiyatları, koronavirüs salgınının durdurulamaması ile birlikte gelen güvenli liman talebinden destek buluyor. Altın vadeli kontratları, koronavirüs vaka sayısındaki artışa ilişkin endişelerin arttığı bir ortamda güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin güçlenmesi sonucu, en son 2011’in sonunda görülen bir seviye olan ons başına 1,800 dolara yaklaştı.

Ons altında 1775$ seviyesi yakından izleniyor. Altın şimdilik bu direnci aşmakta zorlanıyor. Altın için riskler aynı ve bu durum altını besliyor. Dolayısıyla geri çekilmelerde sınırlı kalıyor. Bugün için altın açısından açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmuyor. Haber akışları ve küresel borsaların seyri takip edilmeli. Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının açılışı 392 TL çeyrek altın 650 TL den işlem görüyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here