Altan; “Geleceğe Daha Emin Bakan Gençler Yetiştirmek İstiyoruz”

0
200

PAMEK İşbirliği İmzaları Altan ve Vurucu Tarafından Atıldı

Payas Belediyesi tarafından Belen ilçesinde mesleki, kültürel, sanatsal ve sportif amaçlı düzenlenecek Payas Mesleki Eğitim Kurslarının (PAMEK) tanıtım ve işbirliği imzaları, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan tarafından atıldı.

Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü denetim ve gözetiminde Belen Belediye Başkanlığı ile Payas Belediye Başkanlığı tarafından Belen İlçesinde düzenlenecek mesleki, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif vb. amaçlı tüm kurslar ve yapılacak etkinliklerle ilgili planlama, uygulama programı, rehberlik, belge tanzimi, organizasyon, kursiyer, kayıt-kabul, kurs yeri temini ve tanzimi, kurslarla ilgili uygulamaya yönelik her türlü teknik malzeme ve bu malzemelerin eğitime hazır halde tutulmasına yönelik tüm teknik personelin temini, kurs programı, eğitim öğretim, rehberlik, denetim, öğretmen, uzman ve usta öğretici görevlendirilmesi kursiyer kayıt, açılış, kapanış ve tören programlarına ilişkin esas ve yükümlülükleri kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Belen Belediyesi ve Payas Belediyesi arasında gerçekleştirilen protokol imza töreni dün Belen Belediyesi Yaşam Kompleksi Havuzbaşında gerçekleştirildi. Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, Halk Eğitim Müdürü Ahmet Akça, Belen Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerafettin Solmaz, Belen Belediyesi Meclis Üyeleri, PAMEK Koordinatörü Müleyke Özer, Yardımcısı Mustafa Özer ve medya temsilcileri ile basın mensupları katılım gösterdi.

Kahvaltılı gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak söz alan PAMEK Koordinatör Yardımcısı Mustafa Özer proje hakkında bilgiler vererek; “Bu projeye Payas’ta 6-8 ay önce aktif olarak başladık. Protokol imzalandıktan sonra 6 ayda nüfusun %10’luk bölümüne ulaştık. 3000 binin üzerinde kayda ulaşmış durumdayız. Sayısal verilerimizi en son HEM’den güncelleyerek aldık. Toplamda 150 farklı branşta kurs kaydı açtık. Bu branşları açmadan önce milli eğitimin ön şartı gerekli teknik donanımın sınıf düzeyinin hazır tutulması gerekliliğidir. Öncelikli olarak 7 katlı binada 150 farklı branşta eğitim vermek üzere çalışmalarımızı başlattık ve kayıtlarımızı aldık. Şu an itibariyle 38 branşta aktif kurs veriyoruz. 44 öğretmenimiz bu kurslarda öğretmenlik yapıyor. 38 branş mesleki eğitimler ve yabancı dil kurslarından oluşuyor.

Bunun haricinde, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte 18 branşta spor kursu kaydı almaya başladık. Şu an itibariyle Milli Eğitim’e gönderdiğimiz sayı 100, bunlardan 64’ü bizim halk eğitim merkezlerinde açılmış durumda. Bazen öğretmen sıkıntısı yaşıyoruz. 40 kursluk programda önümüzdeki günlerde aktif hale gelecek. Yüz kursun tamamı açıldığında ulaşacağımız toplam öğrenci sayımız 2031 olacak. Bunlara spor kurslarımız dahil değil. Spor kurslarımızdaki kursiyer sayımızda başvuru itibariyle 700’ü geçti. Yaklaşık bir haftadır bu kursların kaydını alıyoruz. Belen’de de aynı aktivitelere başladık. Mesleki ve teknik eğitim olarak vereceğiz. Burada da fiziki durumlar sağlandığı takdirde aynı şartlarda aynı imkânlarda kurs verme şansımız olacak. Bu anlamda her iki başkanıma da teşekkür ediyorum katkılarından dolayı. Payas’taki kurs ve açılma oranı itibariyle Hatay bölgesinin birincisi konumunda” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da, konuşmasında ilk olarak Payas Belediyesinin değişen logosunu anlatarak başladı. Başkan Altan; “Logomuz değişti. Payas sancağından başlayayım. 1500’lü yıllarda Payas sancağı, Osmanlı idaresi altındaydı. Karataş’tan başlıyor, Ceyhan’ı, Yumurtalık’ı, Belen’i, Kırıkhan’ı da içine alıyordu Payas Sancağı. Denize bakan kısımda bugünkü İskenderun körfezi o zaman Payas Körfeziydi. Belenle tarihten gelen bir birlikteliğimiz var. Bugün iki belediye başkanı bu birlikteliği tekrar hayata geçirmiş olduk bu anlaşmayla. Belen beyleriyle Payas beyleri dün nasıl omuz omuza vermiş ise bugün tekrar bir araya gelmişler bir projenin altına imza atıyorlar.

Logomuzda zeytin ağacımız var. Zeytin ağacımız dünyanın meyve veren en yaşlı ağacı durumunda. Şu anda 2. Selim camisinin avlusunda bulunan zeytin ağacı. Bu bizim olmazsa olmazlarımızdandı. Dolayısıyla logomuza zeytin ağacımızı dahil ettik. Külliyemizi biliyorsunuz. O dönemde bu bölgeye gelen askeri ticari kervanların tamamına ev sahipliği yapılmak üzere 1500’lü yıllarda Sokullu Mehmet Paşa tarafından yapılmış Mimar Sinan’ın da mimarlığını yaptığı bir eserse onun da mutlaka zenginlik olarak sadece Payas’ın değil bütün insanlığın zenginliği olarak bu logoda yer alması gerekiyordu.

Tabi bayrağı gören dostlarımız hemen telefona sarıldı. Başkanım Türk Bayrağında bir yanlışlık var. Ben sustum bekledim. Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi Payas Sancağının merkeziydi. Bütün tarihi olayların ev sahipliğini yapmış. Bu bayrak Hatay devleti bayrağı! Payas belediyesi neden logosunda Hatay Bayrağına yer verdi? ‘Hatay benim milli davam’ demişti ya Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Hasta yatağında yatmadan, Hatay politikasını yönetmek üzere Payas Kalesinde uzunca bir süre çalışma yaptığı ve Hatay Devletinin temelini de Payas Kalesinde attığı için biz, Hatay Devletini kuran şehir olarak kendimizi kabul ediyoruz. Dolayısıyla Hatay devletini kuran şehir isek biz Hatay devletinin bayrağına da burada yer vermenin onurunu gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Altan; “Eğitim ve kültür çalışmalarında belediyelerle milli eğitim müdürlüğü, halk eğitim merkezleri müdürlükleri arasında yapılacak çalışmalarla halka sosyal manada belediyeciliğin yaşatılacağı bir takım imkânlar olduğunu gördük. Hatay’ın her köşesine ulaşma hedefimiz var. Türkiye’nin en büyük projesi diyoruz ya, imkânlarınızı en iyi şekilde insanlara sunar, hedef kitleye ulaşabilirseniz işte o en büyüğe ulaşırsınız. Hatay’ın tamamına talibiz” dedi.

İş-Kur Genel Müdürlüğünün; ‘Bize iş müracaatında bulunanlara biz iş buluruz. İki defa bulduğumuz işe gitmeyenlere artık sosyal yardımlaşma aracılığıyla yapılan yardımları da kaldıracağız’ açıklamasını da hatırlatan Başkan Altan; “İnsanların, ‘ben zaten yardım alıyorum niye çalışayım’ gibi bir düşüncesinin de önüne geçilmek için yapılmış bir hamle. Sana iş veriyorum çalışıyorsan çalış çalışmazsan yardımda kesilecek. Herkes iş istiyor ama çalışmak isteyen yok. İnsanların ne yaptığını bilmez bir ortamdayız. Her türlü işi yaparım ama hiç iş yapamam. Biz bunu ortadan kaldırabilmek için birinci etapta PAMEK’le meslek edindirme kurslarıyla insanlara ulaşmak gibi bir gayretimiz var.

Halk eğitim merkezlerini daha dinamik hale getirebilmek, onların destekçisi olabilmek adına belediyeler olarak işe, geleceğe ihtiyacı olan gençlerimize, bireylerimize destek verebilmek adına böyle bir çalışmayla yola çıktık. Allah bu yolda gençlerimizi geleceğine daha emin bakan gençler olarak yetiştirme imkânı versin” diyerek sözlerini tamamladı.

Törende son olarak söz alan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da; “Payas ve Belen kardeş şehir olarak bugün bu protokolü imzalayacağız. Bizde burada inşallah pek çok kursiyer yetiştireceğiz. Biz her türlü imkanları sunacağız. İlçemize hayırlı olur inşallah. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Vurucu, Büyükşehir belediyesi ile ilgili yaşadıkları bazı sıkıntıları da paylaştı.

Konuşmaların ardından Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan tarafından protokol imzalandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here