Ali İsmail Korkmaz Vakfı Yaşam Ödülleri Beşinci Kez Sahiplerini Buluyor

0
170

Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri’nin beşincisi, 2 Haziran Pazar günü Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verilecek. Bu yılki ödüller, gazeteci yazar Ayşenur Arslan ve 10 Ekim Dayanışma Derneği’ne takdim edilecek. Etkinlikte ayrıca “Emel Anne” belgeselinin ilk gösterimi gerçekleşecek.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Eskişehir Bilecik Tabip Odası, TMMOB Eskişehir İKK, DİSK Bölge Temsilciliği ve KESK Eskişehir Şubeler Platformu tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü, 2 Haziran Pazar günü düzenlenecek etkinlikle gazeteci yazar Ayşenur Arslan ve 10 Ekim Dayanışma Derneği’ne verilecek.

Sanayi Sokak’ta saat 14.00’te basın açıklamasıyla başlayacak etkinlik, 16.00’da ödül töreniyle devam edecek. 17.30’da ise Emel Anne belgesel film gösterimi yapılacak.

Demokrasi Yolunda Yaşamını Yitirenlere Saygı

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013 gecesi Yunus Emre Caddesi’nde polisler ve eli sopalı esnaf tarafından dövülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, bu saldırıdan ağır yaralanmış ve 40 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra yaşamını yitirmişti. Ali İsmail Korkmaz’ın anısına verilen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü, Gezi Direnişinin toplumsal hafızadan silinmemesini ve Gezi Direnişi sırasında yaşamını yitiren gençlerin unutulmamasını sağlama amacını güdüyor. Ödül baskılara, antidemokratik uygulamalara karşı direnenlere ve bu uğurda yaşamını yitirenlere karşı duyulan saygının bir ifadesi olarak görülüyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here