Alğan; “Biz Bitti Demeden Bitmez!”

0
142

mehmet alğan2Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, beraberinde Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun, Ak Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Gül Nalcı ve bazı partililer olmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, tüm sorulara samimi ve içten cevaplar veren Alğan, hem yerel hem de genel anlamda değerlendirmelerde bulundu. Çözüm süreci ile ilgili bir soruya da cevap veren Alğan; “Çözüm Süreci, biz bitti demeden bitmez!” diyerek partisinin konu hakkındaki yol haritasını gözler önüne serdi.

Ak Parti genç Milletvekili Mehmet Alğan, geçtiğimiz hafta sonu basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Samimi bir sohbet içinde geçen toplantıda, Vekil Alğan tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.

Toplantıda ilk olarak Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun söz aldı. Bu toplantının geç kalmış bir toplantı olduğuna işaret eden Tosun; “Genel Seçimlerin ve Ramazan Bayramının ardından yaşanan süreçte biraz ayrı kaldık, ancak bundan sonra siz basın mensuplarıyla daha sık buluşacağız” dedi.

Yaren Derneği aracılığıyla gerçekleştirilecek bir kampanyadan da söz eden Başkan Tosun; “Bölgemizde bulunan Suriyelilerin ilaç ihtiyaçlarını karşılamak üzere Yaren-Der aracılığı ile ‘İlaç Toplama Kampanyası’ başlatılmıştır. Bu kampanya için siz basın mensuplarının yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

DSCN7857

Ortak Hareket Etmeli, Olaylara İyimser Bakmalıyız

Basın mensuplarının kıymetli olduğuna işaret ederek söze başlayan Milletvekili Mehmet Alğan ise karşılıklı fikir alış verişinin önemine değindi. Ağlan; “Gazeteciler, toplumun felakete sürüklenmesini engeller. Bu anlamda istişare önemlidir. Bundan sonra hep birlikte istişarelerimiz ve paylaşımlarımız olacak. İskenderun’da proje odaklı, fikir odaklı yaklaşımlar gerekiyor. Kentimizin gelişmesi için ortak hareket etmeli, olaylara iyimser bir perspektiften bakmalıyız. Karşılıklı tebessümle her türlü zorluğun altından kalkabiliriz” şeklinde konuşarak, hoşgörüye işaret etti.

Genel seçimlerde yaşanan oy kaybıyla ilgi de değerlendirmelerde bulunan Alğan; “Evet, bir oy kaybımız var. Bu kayıp, İskenderun için de söz konusudur. Bu düşüşün sebebi olarak yerel yönetimlerin de katkısı vardır. Verilen sözler yerine getirilmeyince halk tepkisini gösterir. Seçim öncesinde İskenderun’umuz için de hedefler oldukça yüksek tutuldu. Bu hedefler geçen süre zarfında gerçekleştirilemeyince hayal kırıklığı da büyük oldu. Ancak bunlar telafi edilmeyecek bir durumlar değil” dedi. Alğan, adaylık sürecinde yaşanan sıkıntıları da hatırlatarak, kimseye kin gütmediğini, bunun aksine şehrin menfaati uğruna elinden gelen her şeyi yapmaya çalışacağına vurgu yaptı.

DSCN7860

Süreç, Kürtlerin Hakları Doğrultusunda Başlatıldı

Çözüm Süreci ve Kürt Sorunu hakkında sorulan bir soruya da cevap veren Alğan, PKK’ya yönelik başlatılan hava harekâtı sonrası Kandil’den yapılan açıklamalar nedeniyle çözüm sürecinin bitmeyeceğine değindi. Ak Partili vekil Alğan; “Çözüm Süreci, biz bitti demeden bitmeyecek! Biz, Kürtlerin hakları doğrultusunda bu süreci başlattık. PKK’nın yüzü hürmetine başlatmadık. Süreç devam edecek! Tüm baskılara rağmen kamu düzenini sağlamaya çalışan bir partiyiz. Ancak kamu düzeninde baskı yiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. Silahlı kuvvetler, devlet güçleridir. Silahlı, yüzü maskeli kişileri de asla kabul edemeyiz. Amacımız, Kürtlerin haklarını sonuna kadar savunmak, PKK ile sonuna kadar mücadele etmektir” değerlendirmesinde bulundu.

Türkmen Birliklerine Silah Yardımı…

Suriye’de ve sınırlarımızda yaşananlar ile silah yardımları hakkında sorulan sorulara da cevap veren Milletvekili Alğan, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’nun Türkmen Birliklerine silah yardımı yapıldığına vurgu yaptı. Alğan; “Ortadoğu’da yaşanan büyük kaos ortamında İran da başka ülkelere silah yardımı yapıyor. Rusya da birçok ülkeye silah yardımında bulunuyor. Ancak İran ve Rusya gibi ülkelerin yaptığı silah yardımları konuşulmuyor. Türkiye de Türkmen Birlikleri için üzerine düşen görevi yapıyor” şeklinde konuştu.

DSCN7865

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here