AKP’li Vekil Türkoğlu Ankara’da İki Ziyaret Gerçekleştirdi

0
135

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay’da kamu hizmetlerine dair projelerle ilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’ne iki ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete, AK Parti Erzin İlçe Başkanı Mehmet Akkaş, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve Türkoğlu’nun danışmanı Selçuk Altındağ da eşlik ettiler.

Milletvekili Türkoğlu, ilkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu’nu ziyaret etti. Türkoğlu’nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gerçekleştirdiği ziyaretin ana gündem konusu; Dörtyol’a yapılmakta olan ‘Dörtyol Arıtma Tesisi Projesi’ idi.

Dörtyol Arıtma Tesisi ile ilgili Kadıoğlu ile görüşen Türkoğlu; “Dörtyol’umuza çok yakın bir dönemde yeni bir arıtma tesisini kazandıracağız. Dörtyol Arıtma Tesisi ile alakalı ihale tamamlanmış durumdadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmede, bu yeni arıtma tesisinin yapımı sırasında hâsıl olan ihtiyaçların temini için bakanlığımızın sağlayacağı hibe desteği noktasındaki talebimizi iletmiş bulunmaktayız. Bakanlığımız Dörtyol’a kuracağımız arıtma tesisi ile ilgili hibe desteği talebimizi değerlendirmeye almış bulunmaktadır” dedi.

AKP’li Vekil Türkoğlu’nun Ankara’daki ziyaretlerinin ikinci durağı ise, Karayolları Genel Müdürlüğü idi. Türkoğlu, makamında ziyaret ettiği Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ile çantasında getirdiği iki dosya üzerinde konuştu.

Erzin İlçesi’nde yapımı planlanan Kanalizasyon Şebekesi ve Yağmur Suyu Drenaj Hattı ile ilgili Turhan’a dosya sunan Türkoğlu; “Sayın Turhan’ın Erzin kanalizasyon şebekesi ana kolektörünün geçeceği karayolları güzergâhı ile ilgili talebimize karşın müspet tavrı sevindiricidir. Böylelikle Erzin İlçesi’nin içinden geçen karayollarının üzerinde inşaatı planlanan kanalizasyon şebekesi ana kolektörünün güzergâhı belirlenmiş oldu” diye konuştu.

Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek de Erzin Kanalizasyon Şebekesi ve Yağmur Suyu Drenaj Hattı ile ilgili ihalenin 2012’nin Mayıs ayında tamamlandığını belirterek, 2012’nin Ekim ayında da ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalanması aşamasına gelindiğini belirtti.

Türkoğlu’nun Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan’ı ziyaretinin en önemli gündem maddesi ise; kamuoyunda “Çılgın Proje” adıyla bilinen Dörtyol-Hassa arası tünel projesi idi. Türkoğlu Dörtyol-Hassa Tünel Projesi’nin 2013 programına alınacağının müjdesini verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here