Akpınar, Gala Gecesindeki Büyük İlgiye Teşekkür Etti!

0
284

igc-sanatçı ziyaretiİskenderun’un yetiştirdiği yetenekli sanatçılardan Güneyin İncisi Emirhan ve İhsan Akpınar, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, basınla bir araya geldiler. Emirhan yeni albümü olan “İlk Aşklar”ı tanıtırken, İhsan Akpınar’da “Hepsi Güzel” adlı albümünün tanıtımında gösterilen ilgiden dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Çıkardığı yeni albüm ile müzik piyasasında iyi bir yer edinmeyi hedefleyen İhsan Akpınar’ın, “Hepsi Güzel” adlı albümü raflardaki yerini aldı. Yeni albümünün galasını da geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren Akpınar, galaya gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bize ve sanata değer veren insanları orada görmek bizleri memnun etti” dedi.

Emirhan İkinci Albümünü Çıkardı

Emirhan da ikinci albümünü çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek; “Müzik yaşamıma adım attığım günden bu yana desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen İskenderun basınına verdikleri bu destekten ötürü teşekkür ediyorum. ‘Lanet Ederim’ adlı ilk albümümün ardından uzun bir süre bekledik. Ama boş durmadık. İkinci albümüm için yoğun bir şekilde sık dokuyup ince eledik ve “İlk Aşklar” adlı yeni albümümü hazırladım. Şu an İlk Aşklar adlı albümümü siz severlerim ile buluşturmanın mutluluğunu yapıyorum. Bu albüm benim ikinci çocuğum gibi” diye konuştu.

Son Işık Müzik prodüktörü Engin Işık gibi sanata büyük destek veren bir prodüktör ile çalışmanın ayrı bir avantajını yaşadığını söyleyen Emirhan, 15 gün önce çıkan yeni albümü “İlk Aşklar”ın, Türkiye müzik piyasasına dağıldığını belirtti.

Bölge İnsanının Sesi Çok Güzel!

Yeni albüm çıkartan sanatçılara başarılar dileyen Prodüktör Engin Işık da; “İskenderun ve Hatay bölgesindeki insanlara büyük ilgim var. Buradan yetişen ses sanatçılarının sesleri çok güzel! Ülke genelinde sanat kötü noktadadır. Sesi ile bir yerlere gelmek isteyen yeni sanatçıları bazı müzik firmaları farklı yönlere çekiyorlar. Biz ise hep onlara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Emirhan ve İhsan’ın ses tonları çok farklı, sanatı bırakmaz iseler onları daha farklı yerlerde görebiliriz. Sanatçıların bir yerlere gelmesi içinde buradaki halkın bir bütünlük içinde bu sanatçılarını sahiplenmesi gerekir. Çünkü bunlar ülke genelinde bu kentin adını temsil etmekteler.

İnternet yüzünden CD satışları 2001 yılında tamamen bitmiştir. Ülkemizin önde gelen prodüksiyon şirketleri, Kültür Bakanlığına bu konuda baskı kurmaktalar. Ya devlet bu müzik sektörünü bitirmek istiyor ya da müzik piyasasının yeninden eski günlerine kavuşması için hükümetin değişmesi gerekir. Çünkü sanatçıların yaşadığı bu sıkıntıların önüne geçecek yetkiyi kullanmamaktadır. Bizim talebimiz, internet, TV, bar işletmelerinden müzik adına vergi toplayarak, sanatçılara telif hakkı ödensin” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here