Akçay Deresi Köprüsünün Temeli Yarın Atılacak

0
243

bld-çalışma1İskenderun Belediyesi’nce, Akçay deresi üzerine inşa edilecek olan betonarme köprünün temeli 21 Aralık 2013 Cumartesi günü (yarın) törenle atılacak. Güzelçay Mahallesi Akçay Deresi otoban üstü Kesmelik Cami önünde yapılacak betonarme köprünün, temel atma töreni saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Akçay deresi üzerine yapılacak köprüyle Akçay (Güzelçay) ile Fatih Sultan (Orhantepe) mahallelerinin yaya ve araç geçişinin rahatlatılması amaçlanıyor. Deprem yönetmeliklerine, AASTHO yönetmeliğine uygun, iki açıklıklı, ön germeli kiriş döşemeli inşa edilecek betonarme köprü 12 metre genişliğinde, yaklaşık 35 metre uzunluğunda olacak. Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü’nün taşkın kriterlerini sağlayan köprünün projeleri de, yine DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanmıştı. Kaldırımları modern, bazal taş ile kaplanacak olan köprünün, korkulukları dekoratif ferforje olacak.

Öte yandan, halkın, 60 yıldır yapılmasını istediği ve beklediği, Sakarya ve Gültepe Mahalleleri arasında yaya ve araç geçişini rahatlatacak olan betonarme köprünün inşaat çalışması da aralıksız sürüyor.

bld-çalışma2

Kapsamlı Asfalt Dumlupınar Mahallesinde Sürüyor

İskenderun’da kapsamlı asfalt çalışması ise Ulucami Caddesi’nin Dumlupınar Mahallesi’ndeki kısmında yapılıyor. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, eski SSK Hastanesi yanındaki caddede yapılan asfalt çalışmasını yerinde inceledi.

Süleymaniye Mahallesi 18. Sokak ve Şehit Harun Kılınç Caddesinin ardından, asfalt çalışması Ulucami Caddesi’nde başlatıldı. Asfalt çalışması öncesi cadde, asfalta hazırlandı. Asfalt çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti.

Ulaşımın aksamaması için İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerekli tedbirler alınıyor. İskenderun’da altyapı çalışması tamamlanan ana caddelerde kapsamlı asfalt, ara cadde ve sokaklarda ise kilitli parke taşı döşeme çalışması devam ediyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here