Akça; “Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilerini Aşmaktadır”

0
113

türk eğitim-sen tepki16Türk Eğitim Sen’den Suçlama!

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, geçtiğimiz yıl sendikalarının girişimleri sonucu ‘Yönetici Atama Yönetmeliğinin’ Danıştay Dava Daireleri Kurulunca iptal edilmesine rağmen Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yetkilerini aşarak yönetmelik üzerinde değişiklik yaptığını öne sürdü.

Hatay İl Müdürlüğünün suç işlemekle kalmayıp İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Şube Müdürlerine de suç işlettiğini iddia eden Akça; “Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilerini aşarak sözde mahkeme kararına uyduklarını göstermek için Mahkemenin eksik bulduğu (Kendi icatları olan yeni bir form) Ek-1 yönetici değerlendirme formu üzerinde puanlama yapmak suretiyle okul müdürlerini yeniden değerlendirmeye başlamıştır. Yönetmelik üzerinde Milli Eğitim Bakanlığının dışında herhangi bir kurumun değişiklik yapma yetkisi bulunmamaktadır. Ancak ne hikmetse Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bakanlığın yetkilerini de üstlenmiş durumdadır. Hatay İdare Mahkemesinin okul müdürleri ile ilgili olarak vermiş olduğu kararları uyguladıklarını iddia eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Şube Müdürlerine de suç işletmektedir. Çünkü yüksek mahkemenin vermiş olduğu karar çerçevesinde altı aydan az çalışan ilçe müdürleri ile şube müdürlerinin değerlendirmeye katılamayacakları yönünde karar vermiştir. Buna rağmen yapılacak olan değerlendirme mahkeme kararını hiçe saymaktır.

Kamuoyu aracılığı ile Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünü yapmış olduğu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz. Değerlendirme yapacak olan İlçe Müdürlerini ve Şube Müdürlerini ikaz ediyoruz. Çünkü yapılan iş ve işlemler hukuki değildir. Konunun tüm görevden alınan okul müdürlerince savcılıklara görevi kötüye kullanma suçlaması ile dava açılacağının bilinmesini, sendikamızın da konu ile ilgili her türlü adli ve idari sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here