Akaryakıt Yüklü Tanker Trene Çarptı; 1 Ölü

0
213

tren kazası2Dörtyol ilçesinde, yolcu treni, hemzemin geçitte akaryakıt yüklü tankere çarptı. Kazada çarpışmanın ardından tanker alev alırken Kahramanmaraş Andırın nüfusuna kayıtlı bir akaryakıt firmasında şoför olarak çalışan sürücü Ömer Üçgül (38) olay yerinde hayatını kaybetti, trende bulunan 19 yolcu da yaralandı.

61604 sefer sayılı Mersin-İskenderun seferini yapan yolcu treni Yeşilköy Mahallesindeki hemzemin geçitte 72 DC 396 plakalı akaryakıt yüklü tanker ile çarpıştı. Akaryakıt yüklü tanker çarpışma sonrası büyük bir gürültüyle patladı. Tanker sürücüsü Ömer Üçgül olay yerinde yaşamını yitirdi. Yangının yolcu trenine sıçrama ihtimali üzerine yolcular trenden indirilerek minibüslerle İskenderun’a sevk edildi.

Kazaya çok sayıda ambulans ve itfaiye müdahale etti. Ambulansla Dörtyol Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 19 yaralı tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu arada, kazadan sonra hasar gören demiryolu da TCDD ekipleri tarafından tamir ediliyor. Tren yolunu ulaşıma açma çalışmalarını sürdüren ekipler, hat boyunca çevre düzenlemesi yapıyor.

Görgü tanıkları; “Evde oturuyorduk, birden büyük bir patlama sesi duyduk. Balkona çıkıp baktığımızda alevler yükseliyordu. Peş peşe üç patlama yaşandı” dediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here