Ak Parti’nin Ekonomik Politikasına Tepki Var

0
80

Büfeci Yalçın Şekerlisoy; “Sermayem Eridi, Büfeme Ürün Alamaz Oldum!”

İskenderun’da 40 yıllık bir esnaf, Ak Parti’nin ekonomik politikaları yüzünden dükkânını kapatmak zorunda kaldığını iddia etti. Hükümetin, kendileri gibi küçük esnaf için bir düzenleme içinde olmadığını savunan büfeci Yalçın Şekerlisoy; “Sonuç olarak dükkânımızı mecburen kapatıyoruz. Kimse bana masal anlatmasın. Ak Parti hükümetlerinin ekonomi anlayışı bizlerin sonu oldu” şeklinde konuştu.

Ulu Cami Caddesinde İnönü İlköğretim Okulu önündeki dükkânının boş raflarını gösteren büfeci Yalçın Şekerlisoy; “Ağır vergi yükü, döviz artışı, döviz artışı sonrası dalgalanan fiyatlar benim elimde avucumda bir şey bırakmadı. Sermayem eridi gitti ve büfeme ürün alamaz oldum. Kimi ürünleri sattığımız fiyata bir ay sonra alamaz olduk.

Hükümet bizim gibi küçük esnaf için bir düzenleme içinde değil. Çok zenginde aynı vergiyi veriyor bende aynı vergiyi veriyorum. Bizim gibi az kazanandan az vergi alınmalı, küçük esnafa küçük ölçekli kredi verilmeli ki erimeye yüz tutan işletme sermayemiz erimesin, işletmeyi çevirecek kadar her daim sıcak bir para olsun.

Her gün dükkânıma gelip boş raflara bakıyorum. Elimden başka bir şey gelmiyor. Benim durumumda olan yığınla esnaf var. Kimse çıkıp ta konuşmaya cesaret edemiyor. Ben konuşuyorum. Hükümet, başından beri uyguladığı ekonomik politikalarla benim gibi pek çok küçük esnafın kepenk kapatmasına neden oldu. Market zincirlere, AVM’lere kolaylıklar ve teşvik edici düzenlemeler getirilirken bizim gibi gariban esnafa ise en ufak bir yardım yapılmadı. Sonuç iflas ediyoruz. Sonuç olarak dükkânımızı mecburen kapatıyoruz. Kimse bana masal anlatmasın. Ak Parti hükümetlerinin ekonomi anlayışı bizlerin sonu oldu.

Allah, darda ve zorda olan diğer esnaf arkadaşlarımın yardımcısı olsun. Buradan son bir ümitle yetkililere, bölge milletvekillerimize  seslenmek isterim. Mevcut hükümet, biraz da büfeci esnafa, mahalle bakkalına, mahalle manavına yönelik teşvikler, uygulamalar ve düzenlenmeler getirsin. Onlara düşük faizle, uzun vadeli nefes kredisi versin. Yoksa bu işin sonu daha kötüye gider” diye konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here