AGF, Yılın Son Toplantısını İskenderun’da Yaptı!

0
45

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF)’na bağlı Cemiyet Başkanları, aylık rutin toplantısını yapmak üzere İskenderun’a geldi. Yılın son toplantısı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nin ev sahipliğinde Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında tertip edilen gezi programına katılan misafir gazeteciler dolu-dolu iki gün geçirdiler.

Antalya (Kemer/Alanya), Mersin, Antakya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Burdur ve Isparta’dan gelen Başkanlar, Cuma gecesi İGC Yönetim Kurulunun koordinasyonunda İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile Yelken Kulübünde akşam yemeğinde bir araya geldiler.

İGC Yönetim Kurulu Başkanı Diyap Atar’ın selamlama konuşmasının ardından, AGF Başkanı-Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, Kaymakam Yönden ve Belediye Başkanı Tosyalı da birer konuşma yaptılar. Akabinde yemeğe katılan başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri kendilerini tanıttılar.

Gazetecilerin Zirvesinde Gündem Dijital Medya İdi

2021 yılı Aralık ayı yönetim kurulu toplantısını yapmak üzere İskenderun’a gelen Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Başkanları, yönetim kurulu toplantısı öncesinde TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı, Ak Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile de bir araya geldi.

Yayıncılık sektöründe medyanın yaşadığı sorunların, yerel düzeyde dile getirildiği AGF İskenderun buluşmasında gazete ve yerel televizyonun kapanma, yayınlarını durdurma ve benzeri sorunların yaşandığı değerlendirmesi yapıldı. Bu bağlamda birçok gazete ve yerel televizyonların karşı karşıya kaldıkları riskler dile getirildi.

Toplantıya; Milletvekili Hüseyin Yayman’ın yanı sıra, İGC Başkanı Diyap Atar, önceki dönem Başkanı Rızkullah Terbiyeli, AGF Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Başkanı Gaye Coşkun, Antalya Gazeteciler Başkanı İdris Taş, Burdur Gazeteciler Başkanı Kürşat Tuncel, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün, Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Çilingir, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Vahap Şehitoğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Kalaycıoğlu katıldı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Ak Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile buluşmanın ardından, AGF Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Başkanı Gaye Coşkun, Federasyonun yönetim kurulu toplantısına başkanlık etti.

HBB’nin Uluslararası Projeleri HADO ve EXPO Yerinde İncelendi

Yönetim Kurulu toplantısının ardından AGF yönetimi ve beraberindeki gazeteciler, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB)’nin iki uluslararası projesi HADO ve EXPO’yu yerinde incelediler. Hatay’dan, Kıbrıs’ın yanı sıra Beyrut ile iç hatlarda Samandağ ve Mersin’e ekonomik ve hızlı ulaşımı deniz yoluyla sağlayacak olan HADO projesinden övgüyle bahseden başkanlar, Büyükşehir Belediyesi olarak böyle önemli bir projeye imza atmanın Hatay için gurur verici olduğunu ifade ettiler. HADO’nun, Hatay’ın ticaret, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olmasının önemine dikkat çektiler.

Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de HADO’nun Hatay’a kültürel, ticari, sanatsal, tarihsel, ekonomik, sosyal ve evrensel değerlerle bir etkileşim kurma ve kalkınma projesi olarak çok şey katacağını söylediler.

EXPO Türkiye’yi ve Hatay’ı Uluslararası İşbirliği Kapılarını Aralayacak

Heyet daha sonra, Hatay’ın tanıtımına katkı sunmayı amaçlayan bir diğer uluslararası proje olan EXPO’nun alanını da gezdiler. Yetkililer EXPO’nun, Hatay’ın kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında kalkınmasına katkı sunacağını vurguladılar.

Medeniyetler buluşması, Hatay mutfağı, endemik bitkiler ile ilgili çalışmaları yürüttüklerini belirten EXPO yetkilileri, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve ekibinin titiz çalışmalarıyla yürütülen projeyi detaylarıyla anlattılar. İskenderun/Arsuz EXPO alanında dünya mutfağı, Antakya/Defne EXPO alanında Hatay mutfağının ön plana çıkacağını ve her iki alanda kültür sanat etkinliklerinin yapılacağını da kaydettiler. Dünya sergisi ya da dünya fuarı anlamına gelen EXPO’nun, yenilikçi paylaşımları ve ilerlemeyi teşvik ederek işbirliğini desteklemeyi ve halkın eğitim seviyesini artırmayı amaçlayan uluslararası bir etkinlik olduğunu vurguladılar. İlerleme ve işbirliğini sağlamaya yönelik deneyim ve farklı fikirlerin bir arada bulunarak paylaşıldığı bir cazibe merkezi olduğunun da altını çizdiler.

Dünyanın En Yaşlı Meyve Veren Zeytin Ağacına Hayran Kaldılar

AGF’li Başkanlar, EXPO ve HADO ziyaretlerinin ardından, Payas ilçesine geçerek, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ve Payas Kalesini rehber eşliğinde gezdiler.

Sokollu Mehmet Pasa tarafından 1574 yılında Mimar Sinan’a, Edirne Selimiye Camii ile eşzamanlı yaptırılan Sokollu Mehmet Paşa Külliyesinin gezen heyet, Payas Kalesindeki Sarı Selim Cami ve cami bahçesindeki tarihi zeytin ağacına da hayran kaldı. Misafir gazeteciler, 1976 yılında “anıt ağaç” olarak tescillenmiş ve dünyanın en yaşlı meyve veren zeytin ağacı olarak literatüre geçmesi ile ilgili bilgileri ilgiyle dinlerken, anıt ağaç başta olmak üzere tarihi cami, kale ve külliyede anı fotoğrafları da çektirdiler.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise konuklarla Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde akşam yemeğinde buluştu. AGF heyeti, böylesi önemli bir yapıtın günümüze kadar korunarak gelmesinden övgüyle bahsederek, Başkan Altan’ın duyarlılığının örnek bir davranış olduğunu ifade ettiler.

İkinci Gün Belen ve Soğukoluk Ziyareti…

İGC’nin misafir heyeti ikinci günde ise Belen ve Soğukluk ziyareti gerçekleştirdi. Önce İGC Binasında toplanan misafirler ve İGC üyeleri, hep birlikte çay içerek sohbet ettiler ve tarihi İGC Binasını gezdiler.

Daha sonra Belen’e hareket eden heyeti, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül belediye binasında ağırladı. Burada da sohbetin konusu gazetecileri yaşadıkları sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında siyasi kararlar alınması idi. Başkan Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirlerine Belen Pakmezi ikram etti. Heyet ziyaretin ardından Soğukoluk’a çıkarak Başkan Gül ile birlikte yemek yedi.

Gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili değerlendirme yapan ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF)’na ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduklarını belirten İGC Başkanı Diyap Atar, 17-19 Aralık 2021 İskenderun buluşmasının başarılı ve gayet verimli geçtiğini, meslektaşlarını burada ağırlamaktan mutlu olduklarını belirti. (Haber Merkezi)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here