ADD Başkanı Akyol; “Cumhuriyet, Ümmetten Millet’e Geçiştir”

0
102

add açıklama3Türkiye Cumhuriyetinin 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Ali Akyol, bugün saat 16.00’da gerçekleştirecekleri yürüyüşe tüm İskenderunluları davet etti.

Cumhuriyeti, dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetilmeden insanın özgürce ve kardeşçe yaşaması olarak tanımlayan Akyol, “Cumhuriyet gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlıktır, çağdaşlıktır, ümmetten millete geçiştir” dedi.

Cumhuriyetin en önemli kazanımı olan ulus devlet yapısının parçalanmaya çalışıldığını, Türkiye’nin ayrışmaya doğru sürüklendiğini savunan Akyol; “Sosyal devlet ve hukuk devleti kavramlarının içi boşaltılmıştır. Evet Cumhuriyetin kazanımları yok edilmektedir. Ata’mızın bu yüce eseri tahrip edilmektedir. O’nun en büyük devrimlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünüp parçalanmaya, Cumhuriyetin en temel dayanaklarından biri olan laiklik ortadan kaldırılmaya çalışılmakta, Türkiye otoriter bir din devletine dönüştürülmeye kalkışılmaktadır. Laik, bilimsel eğitim adım adım gerici, çağdışı bir niteliğe bürünmekte, eğitim sistemi birilerinin arka bahçesi olarak gördüğü bir garebete dönüştürülmektedir.

Ülkemizin düştüğü bu duruma insanımızın sessiz kalması beklenemez. Dün olduğu gibi Bugün de Cumhuriyet’e, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine el uzatanlar Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır. Ülkemizin ve ulusumuzun bölünmez bütünlüğü için, Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için, Tam bağımsız bir Türkiye için, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, kurumlarına sahip çıkmak için, Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine ve ülkesine sahip çıkmak için, tüm İskenderun halkına sesleniyoruz: 29 Ekim Salı günü Cumhuriyetimizin 90. yıl dönümünü kutlayacağız. Haydi İskenderun Bayrağını al, 29 Ekim Salı günü saat 16.00′da Anıt alanına gel. Bu güzel coşkuyu hep birlikte yaşayalım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here