A.Haluk Yavaş Vefat Etti

0
152

Bir dönem İskenderun’da gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan A.Haluk Yavaş, 84 yaşında, Urla/İzmir’de yaşama veda etti. A. Haluk Yavaş İzmir’de toprağa verildi. Gazeteci Yavaş, 1974 yılında ilçemiz İskenderun’da, İskenderun Şenlikleri adı altına başlayan etkinlikleri, İskenderun Belediyesi’nin ve kentin bazı ileri gelenlerinin de desteğini alarak İskenderun Uluslararası festivaline dönüştürdü ve İskenderun Festivallerinde 1985-1990 yılları arasında festival Genel Koordinatörlüğü yaptı.  A. Haluk Yavaş, daha sonraki yıllarda yine İskenderun’da Akdeniz Güzellik Yarışması’nı organize etme başarısını gösterdi.

İskenderun sonrası İstanbul’a yerleşen A.Haluk Yavaş, demir-çelik ve sigortacılık üzerine ticaretle uğraştı. Yaşamının son döneminde ise Urla/İzmir’e yerleşen Yavaş, burada sakin bir yaşam sürdürmeye başladı. Yaşlılıktan dolayı oluşan sağlık sorunları ilerleyen A. Haluk Yavaş, çoklu organ yetmezliğinden vefat etti.

A.Haluk Yavaş Kimdir?

A.Haluk Yavaş, 1933 Rize doğumludur. Üniversite mezunu olan Haluk Yavaş İskenderun’da, bir süre İskenderun Festivali Koordinatörlüğü ayrıca yerel ve bazı yaygın gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır. İskenderun’da düzenlenen Akdeniz Güzellik Yarışması’na da öncü olan A.Haluk Yavaş, günün şartlarında önemli bir organizasyona imza atmıştı.

İstanbul’da sürdüğü demir-çelik sektöründeki ticaret başarısıyla dikkatleri üzerinde toplayan Haluk Yavaş, daha sonra ticaret hayatını noktalayarak İzmir’e yerleşti.

Bir dönem Türkiye’den S.arabistan’a giden Hac Kafilelerine de; Türkiye genelinde genel koordinatörlük yapan Yavaş, yaşamının son dönemine kadar, aktif olmaya gayret eden bir şahsiyetti. İngilizce bilen Haluk Yavaş, bir evlat sahibidir. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here