İnce; “Hakkını, Halkını, Haddini Bilen Bir Cumhurbaşkanı Olacağım”

0
109

Cumhurbaşkanı Adayı İnce Hataylılara Seslendi

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, seçime sayılı günler kala ilimize geldi.

Dün Hatay’a gelerek Antakya Şükrü Güçlü Bulvarı Sevgi Parkı Önünde toplanan on binlerce Hataylıya seslenen Cumhurbaşkanı Adayı İnce, toplanan kalabalık karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek; “Ben böyle bir miting yapmadım. Bugün her yer 360 derece Hataylıyla dolu. Bir deneyimli siyasetçi diyor ki meydanlar doluysa sevinebilirsin, balkonlar doluysa iyidir, çatılar doluysa kazandın demektir. Çatılardakine bir alkış alalım mı?” derken meydanı hınca hınç dolduran Hataylılara teşekkür etti.

Şırnak’ta şehit olan biri Hataylı iki Mehmetçiğimiz için saygı duruşunda bulunmasının ardından konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı ve icraatlarını eleştiren İnce; “Yorgun, insanlara tepeden bakan, kibir dolu bir Erdoğan var. Her şeyi bilen, arkadaşlarına arkasını dönen bir Erdoğan var. Kalkınma demiyor kıraathane diyor, ne verecekmiş çayla kek. Ben gelecek diyorum, nanoteknoloji, kuantum, endüstri 4,0 diyorum arkadaş kıraathane diyor. Kekin ötesinde hayali olmayan bir adam! Dünyada, Türkiye’de herkesle kavga eden birisi var. Bu yorgun insanın karşısında taze kan var.

Allah’ın izni milletin isteğiyle 24 Haziran’da cumhurbaşkanı olacağım, buna inanıyorum. Bu seçimde ilk kez 81 milyon kazanacak. Sadece ben değil, sadece CHP’liler değil, AKP’li kardeşlerim de kazanacak. Bu seçimin kaybedeni olmayacak. Ama kazayla Erdoğan kazanırsa hepimiz kaybedeceğiz. Erdoğan kazanırsa kavga devam edecek, dünyadaki yalnızlığımız devam edecek, dolar yükselecek, faiz yükselecek, Suriye’yle kavga etmeye devam edeceğiz. İnce kazanırsa umutlarımız tazelenecek, geleceğe güvenle bakacağız, özgür bir Türkiye olacak, topraklarından bereket fışkıracak” şeklinde konuştu.

Konuşması sırasında “Öğrenciler Saraya Muharrem Çankaya’ya” yazılı pankartı çok beğendiğini kaydeden İnce, cumhurbaşkanı olursa ilk 100 gün içinde yapacaklarını sıralayarak; “Allah’ın izni milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda, ilk 100 günde yapacaklarımı ilk kez Hatay’da açıklıyorum. İlk bir haftada yeminden sonraki günde başlayıp 100 günde bitireceğim işlerimi açıklıyorum. En başta olağan üstü hali kaldıracağım. İki, Merkez Bankası özerk bir yapıya kavuşacak, Merkez Bankası başkanını parti genel merkezine çağırmayacağım. Bakanlar Kurulunu toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yapacağım. Bakanlar arasında liyakat esas olacak, toplumu kucaklayacak, her kesimden insan olacak.

Terör örgütleriyle amansız bir mücadele edilecek. Türkiye’nin Şam büyükelçisini hemen atayacağım. Suriye’nin toprak bütünlüğü esas olacaktır. Suriye içinde yaşayanlar ve Suriye dışında yaşayanların katılacağı Birleşmiş Milletler gözetiminde bir seçimi Türkiye olarak desteklemeliyiz. Bizim projemiz zaten barış. Türkiye’de barış, bölgede barış, dünyada barış. Bağımsız, tarafsız, adil bir yargı için Cumhurbaşkanı salona girdiğinde ayağa kalkmayacak yargıçlar arıyorum. Hak arama ve özel hayatın gizliliği kapsamında, sizlere namus sözü, şeref sözü hiç birinizin telefonu dinlenmeyecek söz. Kanun hükmünde kararnamelerle işten atılan kardeşlerim, hakkında dava varsa dava sonucunu bekleyeceğiz, açılmamışsa hemen işe geri döneceksin. Başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere kapatılan askeri liseleri ve askeri kurumları hemen açacağım.

Medya ile ilgili yasalar çıkaracağız, medya yalaka olmaktan vazgeçecek. Cem evlerinin statüsünü ibadethane olarak değiştireceğiz. Kamuda yükselmenin kurallarını koyacağız. Ziraat Bankası kredilerin yüzde 80’ini çiftçilere, Halk Bankası da esnafa, KOBİ’lere verecek. Avrupa Birliği ile müzakereleri hızlandıracak, hemen masaya oturacağız. Hemen bir Avrupa turu yapacağım, Avrupa’nın bütün başkentlerini gezip yeni Türkiye’yi anlatacağım, özgür Türkiye’yi anlatacağım. Erdoğan’ın böldüğü bütün üniversiteleri birleştireceğiz. Çocuklarımız girdiği hiçbir sınava ücretle girmeyecekler, sınav ücretlerinin tümünü kaldırıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kendisi hakkında ortaya atılan iddialara da cevap veren İnce; “İnce kazanırsa yardımları kesecek diye yalan söylüyorlar. Doğum yardımı, gebelik yardımı, dul maaşı, muhtaç asker ailesi yardımı, şartlı eğitim yardımı, öğrenci yardımı, kaymakamlık bursu, yoksullara kira yardımı, engelli bakımı, fakir muhtaç yardımı, size namus sözü, şeref sözü bu yardımlar asla kesilmeyecek enflasyon oranında arttırılacak. Benim cumhurbaşkanlığımda kavga olmayacak. Ayırmayacağım, kayırmayacağım, savurmayacağım. Hakkını, halkını, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım ama bilmeyene de haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım.

Piyasalara güven gelecek. Faizler, dolar, euro, enflasyon düşecek. Milli gelir artacak. Üretim, istihdam aratacak. Barış gelecek. Suriyeliler ülkelerine davul zurnayla gidecek. Hukukun üstünlüğü gelecek. Özgürlüklerimiz artacak. Gençler cumhurbaşkanıyla televizyonlarda tartışma programlarında konuşacak tartışacak eleştirecek. Gençler beni eleştiren tivit atacaklar korkmadan. Ben sizin çocuklarınıza güzel hayaller kurdurtacağım” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Hataylılarla selfi çekerek mitingini alkışlar eşliğinde sonlandırdı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here